Kadınlar Eurocup

Kadınlar Eurocup'da mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyesi, çeyrek final 2. maçında Dynamo Kursk karşısında sürpriz yaparak, yarı finale çıkmak istiyor.

Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, "İlk maçta basit hatalarla maçı 10 sayı farkla kaybettik. Amacımız burada aldığımız yenilgiyi unutup, turu geçmek için zor olanı başarmak olacaktır" dedi.


Geçtiğimiz hafta Eurocup çeyrek final ilk maçında evinde Rusya'nın güçlü ekiplerinden Dynamo Kursk'a 76-66 yenilen İçel Büyükşehir Belediyesi tur şansını zora soktu. Bu hafta deplasmanda rövanş maçına çıkacak olan İçel ekibi, bu maçta bir sürpriz yapıp yarı finale kalmanın planlarını yapıyor.

İlk maç ve rövanş maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, ilk maçta iyi mücadele ettiklerini ama maçın sonunu getiremediklerini ifade ederek, "Zoru başarmak amacıyla iyi hazırlandığımız maça oyuncularımız iyi başladı ancak rakibin yıldızları karşısında aşırı motivasyon ve heyecanın getirdiği tecrübesizlikle boş pozisyonları değerlendiremedik. Bunun sonucunda rakip maçı hep önde götürdü. Seyircimizin de bize verdiği destekle son periyotta aradaki sayı farkını 3 sayıya kadar indirsek de yaptığımız basit hatalarla maçı 10 sayı ile kaybettik. Ancak oyuncularımızın verdiği mücadele iyiydi. Yenildiğimiz için üzgünüz" diye konuştu.

İkinci maça da en iyi şekilde hazırlanacaklarını vurgulayan Özcan, "Her ne kadar rakibimizin kadro derinliği ve kalitesi yüksekte olsa, oyuncularımızın ilk maçta kazanmak için ortaya koyduğu mücadele ve başa baş oyun bize bir umut verdi. Her ne kadar da tur şansımız çok azda olsa biz maçta elimizden geleni yapacağız. Turun geçileceği 2. maçta saha avantajı ve 10 sayılık farkın rakibin lehine olduğunun bilincindeyiz. Turu geçmek istiyorsak bu handikapları aşacak bir oyun performansı ve inancı ile Dynamo Kursk'a gideceğiz. Amacımız burada aldığımız yenilgiyi unutup turu geçmek için zor olanı başarmak olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA