Bursaspor Başkanı Körüstan, Hakemleri Bombaladı

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, hakem hatalarından canlarının çok yandığını ifade ederek, “Hakemler bizi bağırtmasınlar.

Bize böyle hakemler yollamasınlar. Burası deneme tahtası değil. Adam gibi hakem yollasınlar” dedi.


Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği ilk günlerden bahseden Körüstan, “Zor bir süreçti. Her şey bizi buldu. Euro ve faizlerin yükselmesi, başkanımızın biranda hayatını kaybetmesi gibi. Lige başladığımızda fazla hazırlığımız yoktu. Takımımızın kadrosunda 55 tane futbolcu vardı. Seçimde çok fazla uğraş verildi.

Transfer çalışmaları daha öncesinden yapılmadı. Hikmet Karman’ın gösterdiği performansla görev vermenin doğru olduğunu düşündük. Daha sonra krizler oldu. Başta hata yaptık. Avusturya kampında Ayhan Baraşıcı sürekli santrafor al diyordu. O zaman bir sürü santraforumuz da vardı. Arkasından Vojvodina maçı geldi. Bu bizi çok üzdü ve elendik. Sonra toparlanmanın zorluluğu ve hoca değişikliği yaptık. Daum’un o teklifi kabul etmesi takdire şayan bir durumdur. Sonra bana süre verin ve birkaç transfer edelim dedi.

İlk baştan beri Fernandao transferinde çok istekliydi. O gün alamadık. Alsak iyiydi. Şimdi görüyoruz. Brezilya’da bir sezon yaklaşık 55 maçta yaptı. Faydalı transfer oldu. İkinci yarıya çok iyi başladık. 12 maçlık seri yakaladık. Galatasaray maçını saymazsak çok iyiydi” dedi.

“ÇİN KULÜBÜ BATALLA’YA 4 MİLYON EURO TEKLİF ETTİ”
Pinto ve Batalla konusuna da değinen Körüstan, şöyle konuştu:
“Pinto Vakıfköy’de çalışıyor. Baştan cezayı yedi ve artık antrenmanları sektirmiyor. Batalla’nın cezası 2 milyonu geçti. Pinto’nun da 500 bin lira civarında. Pinto’nun Bahia takıma transferi gündemde. Buraya gelmesinde Bursaspor’ sıkıştırabilir miyim düşüncesinde olabilir. Batalla’dan isteğimiz teklif gelirse satabiliriz. Çarşamba günü babası geliyor. Çin kulübü teklifi 3 milyon 300 bin Euro’ya sonra 4 milyon Euro’ya çıkarttılar. Kulübü Yunus Egemenoğlu araştırdı. Parayı birden bire vermiyorlar. Teminatta gösteremiyorlar. Ama köklü bir kulüp. Çin’de kulüpler bir şirket olarak kuruluyor. 3 ay sonra kulübün adını değiştiriyorlar bir şey yapamıyorsun. Batalla’ya başka bir talip yok. Batalla’nın sözleşmesinde 1 milyon Euro’ya transfer olduğunda para alır var. 4 milyon Euro’ya verirsek 1 milyon Euro Batalla’nın. Ama Batalla’nın cezaları var ve bunları konuşacağız. Kulüp garanti verirse Batalla’yı vereceğiz. Ben vicdanen bu konuda çok rahatım.”

"BATALLA KONUSUNDA DAUM'UN HATASI YOK"
Batalla konusunda sezon başından beri yaşananları anlatan Körüstan, “Christoph Daum’un en ufak bir hatası yok. Burada başka bir şey var. Sezon başında menajeri geldi. ‘Katar’dan Batalla’ya teklif var’ dediler. Ben ‘Batalla’yı satmıyorum. Teklifin miktarını görmek istemiyorum’ dedim. 3 gün sonra bir daha geldiler. ‘Drogba nasıl geldiyse Batalla’da buradan öyle gider’ dediler. Biz de ‘o kadar kolay değil’ dedik. Daha sonra Batalla ile konuştuk. Sürekli ikili diyaloglarla Batlalla’yı ikna etti. Sonra Batalla, ‘benim sözleşmemi uzatacaksınız’ dedi.

İbrahim Yazıcı Batalla’nın sözleşmesini 1,5 ay önce uzattı. Biz de uzattık ve Türk vatandaşlığını da kabul etti. Ciddi bir şekilde sözleşmesini uzattık. 1 milyon 500 bin Euro’ya uzattık. Babasına falanda para verilecek ve artı bonusları da var. Bu sene Avrupa dışında 3 tane kötü maçımız var. Bunlar Beşiktaş, Sivasspor ve Galatasaray maçları. Daum maç toplantısı yaptı. Pablo ve Belluschi’ye ‘bu takımın starları ve beynisiniz. Sizin daha faza özveride bulunmanızı istiyorum’ dedi.

Batalla ertesi gün ‘Daum bana saygısızlık yaptı’ dedi.

Menajeri de bu konuda aradı. Ben inanamadım. Daum bütün konuşmaları kayda alıyor. Herkesin içi rahat olsun diye kayda baktım hiçbir şey yok” diye konuştu.

“BENİM HOCAM VE FUTBOLCULARIMA BAĞIRMASINLAR”
Eleştirilere de cevap veren Körüstan, şöyle devam etti:
“Bursaspor tarihinde bu kadar istifa sesi olması ilktir. İlk maçımızda 35. dakikada yönetim istifa dediler. Ben bunda art niyet arıyorum. Birileri bazılarını hala besliyor. Bu hafta 1-0 öndeyken muhteşem taraftar ve tezahüratlar küfre hayır sloganımız da vardı. Bu 84. dakikada bozuldu. Türk futbolundan küfrün kalkması lazım. İnşallah bunu başaracağız. 1-0 öndeyken Kazım ne yaparsan yapsın saracaklar. Yönetim istifa dediler buradayız. Bana sabahtan akşama kadar bağırsan gitmiyorum. Bana bağırsınlar. Ama benim hocama ve futbolcuma bağırmasınlar. Kazım o dakika kadar iyi oynadı. Yorulmuş olabilir. Rüzgara karşı attığı şut 120 kilometre hızla gitti. Ben onla konuştum. ‘Başkanım bana biri twit atmış. Benim bir sürü formam var. Ben güzel olduğu için çektim dedi.

Benim art niyetim yok. Benim babaannem öldü. Cenazesine gitmedim. Beni babaannem büyüttü’ dedi.



“OLAY DAUM KAZIM OLAYI DEĞİL ERKAN KÖRÜSTAN OLAYI”
Fernandao transferi hakkında da konuşan Körüstan, “Kazım’ın eşi Brezilyalı. Oraya tatile gidiyorlar. Kazım Fernandao’yu buluyor ve gel diyor. Bu transferde fahri elçilik yaptı. Olay Kazım olayı ve Daum olayı değil. Olay Erkan Körüstan olayı. Saldırdılar benden tık yok. Fazla konuşunca çok şey üretiliyor. Biraz fazla sessiz kaldık. Bursaspor’un menfaatleri doğrultusunda konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“DAUM’U ANLATMAKLA BİTİREMEM”
Daum’dan övgü ile bahseden Körüstan, “Daum benim çalıştığım hocaların içinde değer verdiğim, işini yapan, kariyerli bir insan. Her gün kendisiyle toplantı yapıyoruz. Herkesle ilgileniyor. Daum’u anlatmakla bitiremem. Her gün yeni bir fikir söylüyor. Kalıcı gelir kaynakları ile ilgili bir şeyler söylüyor. Fikir ve akıl veriyor. Bir sürü malzeme alıyoruz. Ucuz ucuz kendi buluyor. Havuz içinde bile futbolcuların çalışacağı malzemeler var. Sercan’ın duruş pozisyonunda bozukluk var. Bu durum Enes ve Batuhan’da da var. Şimdi onları özel bir programa tabi tutacak. Bursaspor’a gelmiş hocalar içinde 4-5’in içerisindedir” dedi.

“TFF’Yİ CEZA KONUSUNDA DESTEKLİYORUM”
TFF’yi ceza konusunda desteklediğini ifade eden Körüstan, “Biz bunu vermeyelim, niye veriyoruz. Kötü tezahüratın bitmesi lazım. Burasspor taraftarı çok üretken. Çok iyi tezahüratlar üretiyorlar. Kendi aralarından bile tezahüratlar üretiyorlar. Parasız halde bir şekilde paralar ödedik. Federasyona gittik. Oturduk ve konuştuk. Başka şikayetlerimizi de anlattık” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE’DE DEĞERLİ HAKEMLERİN SAYISI AZALDI”
Başta hakemleri eleştirmek istemediklerini belirten Körüstan, “Kaç maçtır katliama uğruyoruz. Bursaspor olarak hakem hatalarından fazlasıyla canımız yandı. Bu hafta tüm Türkiye’de katliam vardı. Aziz Yıldırım konuştu diye Yunus Yıldırım’a ceza veriyorsan, biz bir şey demiyoruz diye ceza vermeyeceksin. Antalya maçının ikinci yarısında faul oldu hakem bizim kaleyi gösteriyor. Yönü şaşırdı. Değerli hakemlerimizin sayısı azaldı. Bunlar eğitime gidiyor diye sanırım tatile gidiyorlar. İki tane göz olunca işler karıştı” şeklinde konuştu.

“BURASI DENEME TAHTASI DEĞİL”
Hakemleri eleştiren Körüstan, şöyle devam etti:
“Eskişehir kupa maçında yenildiğimiz maçtaki penaltı, penaltı değil ve Ferhat’ın pozisyonu kırmızı değil. Bir de Ferhat’ın raporu var. Korkarım bunlar Fenerbahçe-Sivasspor maçını tekrar oynatırlar. Onlar bir kılıf uydururlar. Canımız yanıyor. Sezon başından beri hakem hatasından bir maç kazanmadık. Akhisar maçı Taiwo frikikten gol attı ve yüzde yüz goldü. Fenerbahçe maçında son dakikada faul uydurdu. Frikik ve Egemen gol attı. Son Sivasspor maçında da oldu. Biz Sivas’ı yenmesek ne olacaktı. Hakemler bizi bağırtmasınlar. Bize böyle hakemler yollamasınlar. Burası deneme tahtası değil. Adam gibi hakem yollasınlar.”

“BİZ FUTBOLCUNUN YAŞINA GÖRE SÖZLEŞME YAPIYORUZ”
Devre arasında yapılan transferler hakkında da konuşan Körüstan, “Biz futbolcunun yaşına göre sözleşme yapıyoruz. 29-30 yaş civarındaki futbolcularla 1-2 yıllık sözleşme yapıyoruz. 26 yaş civarında olan oyuncularla daha uzun sözleşme yapıyoruz. Musa Çağıran transferinden 850 bin lira ve Murat Yıldırım transferinden alacakları ile birlikte 760 bin lira gibi rakamlar kazandık. Bu rakamlarla 6 gencin transferini bitirdik. Volkan transferinde bir ücret ödenecek. Trabzon bize bu konuda kolaylık gösterdi. 10 taksitle aldık ve 6 aydan sonra başlayacak. Çok büyük rakamlar transfere ödemedik. Yabancı konusunda da kiralık olarak aldık. Caja’yı Sivasspor maçında gördünüz. Burada yabancı kontenjanına takılıyor” ifadelerini kullandı.

“KALICI GELİR PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİĞİMİZDE BURSASPOR’UN KASASI PARA İLE DOLACAK”
Projeler hakkında da konuşan Körüstan, şöyle devam etti:
“En büyük desteğimiz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Belediye yapabileceği projelerin hepsini onaylayacağım diyor. En son 9 dönüm arazi aldık ama işlemleri bitmedi. Benzinlik ruhsatı verilecek buraya. Tabi bütün araziye verilmeyecek. Gelir getirebilecek çok güzel bir yer. Bursaspor olduğu için belediye başkanı çok rahat ruhsat verebiliyor. Yerel seçimlerin sonucu bizi etkilemiyor. Recep Altepe çok koyu bir Bursasporlu. Ben Nilüfer Belediyesi’nden de yardım alıyorum. Bursaspor çok farklı ve siyaset üstüdür. Bilbord projelerimiz de var. Bursaspor işletmeci olmayacak. Mal sahibi olacak ve kiracı olacak. Havuzlupark bunun en büyük örneği. Çok ciddi gelir kaynaklarımız var. Benzinliğin aylık 30 bin ile 60 bin dolar arasında kirası var. Bursaspor devamlı bu geliri olacak. Bunlardan hedefimiz en başta 5-6 tane benzinlik yapmak. En büyük sıkıntımız kaynak bulmaktadır. 2015’in sonuna kadar bunları yaparız diye düşünüyorum. Kalıcı gelir projelerini hayata geçirdiğimizde Bursaspor’un kasası para ile dolacak.”

“STADYUMUN BÜTÜN GELİRLERİ BURSASPOR’A VERİLMEYECEKSE O STADYUMU NE YAPACAĞIZ”
Stadyum hakkında da konuşan Körüstan, “Bunun bütün geliri Bursaspor’a verilmeyecekse bu olmaz. Recep Altepe açık açık söyledi.

Stadın bitirilmesi için para lazım. Şuanda bir sözleşme yapmadık. Maliyeti yüksek ve modern bir stadyum. Bursaspor’un buradan talebi olmaz. Oranın geliri Bursaspor’a verilmeyecekse o stadyumu ne yapacağız. Belediye başkanı çıktı ve 'bu stat Bursaspor için' dedi” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA