Lider'e Eskişehir darbesi!

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Eskişehirspor, taraftarı önünde konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2-1 yenmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Eskişehirspor'a konuk oldu. 90 dakika sonunda Eskişehirspor Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Eskişehirspor'a galibiyeti getiren goller Bienvenu ve Erkan'dan gelirken, Fenerbahçe'nin tek golünü Kuyt kaydetti. Bu sonucun ardından Eskişehirspor puanını 30'a yükseltirken, Fenerbahçe 44 puanda kaldı.

Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü bir anlayışla başladı. İki takım da pas yapıp ayağında top tutarak rakibi üzerinde baskı kurmaya çalıştı.

BİR HATA VE BIENVENU'NÜN GOLÜ
Karşılıklı ataklar halinde geçen mücadelede skoru değiştiren gol 28. dakikada geldi. Savunmanın arkasına atılan topa Bienvenu hareketlendi. Fenerbahçe savunmacısı Bruno Alves istediği müdahaleyi yapamayınca topla buluşan Bienvenu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. Eskişehirspor maçın 28. dakikasında 1-0'lık üstünlüğü ele geçirdi.

ÖNCE EGEMEN, SONRA SOW...
Karşılaşmanın 34. dakikasında Fenerbahçe'de Webo kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Webo, tedavi için saha kenarına geldi. Webo kenardayken sarı-lacivertli ekip Sow ile gole çok yaklaştı. Sow'un yaptığı kafa vuruşunu Boffin direk dibinden kornere çelmeyi başardı. Devam eden atak sonrasında açılan kornerde Sow topla buluştu. Altı pas üzerindeki Egemen'e pasını çıkardı ancak Egemen'in kaleye şutunu çizgi üzerinde savunma çeldi, dönen topta Sow vuruşu yaptı ancak top bu kez de direğe takıldı. Mücadelenin 38. dakikasında sakatlanan Webo yerine oyuna Emre dahil oldu.

CANER VURDU, KUYT BİTİRDİ
Beraberlik için baskısını arttıran Fenerbahçe 42. dakikada aradığı golü de buldu. Bu sezon Fenerbahçe'nin hücum gücünde önemli paya sahip olan Caner'in çektiği şut Kuyt'ın ceza sahası içerisindeki temasıyla kaleciyi yanılttı ve yön değiştiren top ağlara gitti. Fenerbahçe, Kuyt'ın ayağından kazandığı golle 42. dakikada skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının son dakikasında yine Caner ve Kuyt ikilisiyle Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Uzatma dakikalarında kazanılan duran topta Caner'in ortasına Kuyt kafa vurdu ancak top direğin az farkla üstünden auta gitti.

KUYT'IN SAYILMAYAN GOLÜ
Mücadelenin 53. dakikasında Fenerbahçe Dirk Kuyt ile bir gol daha buldu. Sol kanattan açılan ortada arka direğe koşu yapan Kuyt kayarak dokundu. Ancak Kuyt kayarken topa eliyle temas ettiği gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Hakem bu pozisyonda Hollandalı oyuncuya bir de sarı kart gösterdi. Fenerbahçe baskısı sürerken yine Kuyt ile gole yaklaşmayı başardı. 59. dakikada ceza sahası içerisinde Kuyt müsait pozisyonda topu auta gönderdi ve takımı adına büyük bir fırsatı değerlendiremedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ikinci yarıdaki oyuna ilk müdahalesini 71. dakikada yaptı. Yanal, uzun bir süre sonra şans verdiği Holmen'i kenara alırken, sahaya Mehmet Topuz'u sürdü.

ERKAN ZENGİN GALİBİYETİ GETİRDİ
Karşılaşmanın 83. dakikasında Eskişehirspor kontratağa etkili çıktı. Necati orta sahada aldığı topu Erkan Zengin'e gönderdi. Erkan ceza sahası içerisinde topu sağına çektinten sonra ayağının içiyle çok şık bir vuruş yaparak topu ağlara göndermeyi başardı. Eskişehirspor 83. dakikada gelen golle 2-1 öne geçmeyi başardı.

Kalan dakikalarda her iki takım da skoru yeniden değiştirecek golü bulamadı ve Eskişehirspor 2-1'lik skorla Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başardı.