Kazakistan Milli Takımı 'Soçi' Öncesi Erzurum'da

Kazakistan Sürat Pateni Milli Takımı (Short Track), Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları hazırlıklarına Erzurum'da devam ediyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK), onay aldıktan sonra Erzurum'a gelen Kazakistan Sürat Pateni Milli Takımı, Palandöken ilçesindeki 500 seyirci kapasiteli Short Track Salonu'nda antrenmanlarını sürdürüyor.
Rusya'nın Soçi kentinde 7-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 22. Kış Olimpiyat Oyunları için 4 antrenör gözetiminde hazırlanan takımda, 7'si bayan 20 sporcu bulunuyor.
Milli takımın Koreli yardımcı antrenörü Jimmy Jang, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların Soçi'de dağlık alanda yapılacağını, Erzurum'un da kendileri için ideal bir kamp merkezi olduğunu söyledi.

Olimpiyat için oldukça yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve bir gün arayla günde iki saat antrenman yaptıklarını belirten Jang, milli takımlarının favori ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

Buradaki antrenmanlarını tamamladıktan sonra uçakla önce İstanbul, oradan da Soçi'ye geçeceklerini ifade eden Jang, şunları söyledi:
"Çalışmalarımız oldukça yoğun bir atmosferde geçiyor. Antrenmanlarımızı yarın tamamlayacağız. İyi bir kamp dönemi geçirdik ve kondisyonumuz son derece iyi. Olimpiyatlarda başarılı sonuçlar elde eden bir takımımız var. Hedefimiz büyük, olimpiyatlarda başarılı sonuçlar elde edip, ülkemize madalyalar kazandırmak istiyoruz."
Jang, Erzurum'da bulundukları süre içinde son derece iyi ağırlandıklarını, kenti de çok beğendiklerini vurguladı.

Kaynak: AA