Eskişehirspor - Fenerbaçe Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Eskişehirspor, kendi evinde Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, iyi oynayarak hak ettikleri bir mücadeleyi aldıklarını söyledi.

Sağlam, "Devre arasındaki transfer hareketliliğine baktığımız zaman beklide takviye yapmayan, bırakın takviyeyi güç kaybeden bir takım olduk. Bu sıkıntıyı oyuncularımızın sorumluluk bilinci, olayı sahiplenmesi ve fedakarlığı ile aşamayacağımızı biliyorduk. Bugün kupa maçları ile birlikte 18. günde 6. maçımızı oynuyoruz. Oynadığımız maçlar zorluk derecesi üst seviyede maçlar. Çarşamba günü kupada tekrar grupta iddialı duruma geldik. Bugün ligdeki zirve mücadelesi içerisindeki yarışın içinde olabilmek için bizim için zorlu bir maçtı, alnımızın akıyla çıktık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Gerçekten üst düzey bir mücadele ortaya koydular. İyi futbol oynadılar. Bugün iyi oynayarak hak ettiğimiz bir mücadele aldık. Bu galibiyeti Fenerbahçe gibi iyi kadroya sahip ve ligin lideri olan, moral motivasyonu üst seviyedeki takıma karşı almak ayrı bir değerdi bizim için. Fenerbahçe’ye bundan sonraki karşılaşmalarda başarılar diliyorum" dedi.

Eskişehirsporlu oyuncu Erkan Zengin ise, uzun zamandır gol atmadığını ve bu maçın kendisine ilaç olduğunu söyledi.

Zengin, "Bizim takım olarak bu maçları inanılmaz önemsiyoruz. İçeride oynadığımız maçlarla taraf desteği ile zaten zor yener. Uzun toplarla çıkmaya çalışmadık. Golü bulduktan sonra tempomuz düştü, Fenerbahçe gol attı sonra bastırmaya başladı.

Devre arasında galibiyetle ayrılmak istediğimizi konuştuk. Golü de attım uzun zamandır gol atmıyordum. Bu maç bana ilaç oldu" diye konuştu.

Eskişehirsporlu bir diğer oyuncu Erman Kılıç da maçı, "Gerçekten bizim için rakibin kim olduğu pek fazla önemli değildi. 3 puan kazanmak istiyorduk. Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik" şeklinde değerlendirdi.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin şampiyonlukla sonuçlanacağını belirterek, "Bugün takım olarak nasıl kazandığımız maçlarda birlikte tavır gösterdiysek, yine içeride konuştuğumuzda aynı duruşumuzu sergilemek zorunda olduğumuzu konuştuk. Fırsatlar geldi. Özellikle ikinci yarıda skoru alabileceğimiz pozisyon da vardı. Takım olarak kaybettik. Hiç bir oyuncunun şu anda bu skoru alınmasında adının alınmasını istemiyorum. Çünkü biz bir takımız ve takım olarak oynuyoruz. Daha 15 maçımız var. Final için yürüyoruz ve finalde de bunun şampiyonlukla biteceğini düşünüyorum. Rakibimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin ‘Fenerbahçe maçın 65. dakikasından sonra oyundan düştü. Top kayıpları yaşandı. Bunun nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine Yanal, "Bugün kayıplarımız oldu. Top kayıplarından sonra yediğimiz gol takımın yediği goldür. Direkten dönen toplarımız vardı, atamadık. Bugün Eskişehirspor kazandı. Biz de bundan bir sonuç çıkarttık. Bu sonuçta geriye kalan 15 maçta ne yapıp ne yapmayacağımızı iyi biliyoruz" şeklinde cevapladı.

Fenerbahçeli oyuncu Samuel Holmen, maçı kazanamadıkları için üzgün olduklarını kaydederek, "3 puanla ayrılmak istiyorduk. Kendi oyunumuzu oynama açısından bazı sıkıntılar yaşadık. Topa hakim olamadık. Top ayağımızdayken bir çok hata yaptık. Maçın ilerleyen anlarında Eskişehirspor’un bir golü geldi ve kazanmayı bildiler" diye ifade etti.

Fenerbahçeli bir diğer oyuncu Moussa Sow ise, kolay bir maç olmadığını anlatarak, "Eskişehirspor maçın açılış golünü kaydeden taraftı. Bir gol attık daha sonra çok sayıda pozisyon yakalamayı da bildik. İkinci yarıda da poz yakalamaya devam ettik. Eskişehirspor’un yakaladığı pozisyonda golü atmayı bildi. Fenerbahçe için üzüntülü bir akşam oldu" şeklinde belirtti.

Kaynak: İHA