'Zor Bir Gruba Düştük'

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2015 Avrupa Şampiyonası'nda zor bir gruba düştüğünü belirterek, en büyük avantajın "ev sahibi" statüsünde oynamaları olduğunu söyledi.

2015 Avrupa Şampiyonası finalleri grup kura çekimini AA muhabirine değerlendiren Akkaş, Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda ile B Grubu'nda mücadele edecek ay-yıldızlıların grup maçlarını Almanya'nın başkenti Berlin'de oynamasının avantaj olduğunu aktardı.
Öncelikli hedeflerinin grupta ilk 4 takım arasında yer almak olduğunu vurgulayan Akkaş, "Zor bir gruba düştük. Almanya, İspanya, Sırbistan ve İtalya gibi ekol ülkelerle karşılaşacağız. Bunlarla daha önceki yıllardaki şampiyonlarla karşılaştık ve kazandığımız birçok maç oldu. Çapraz grubumuz da zor oldu. Çaprazdan en kuvvetli takımlar Fransa, Finlandiya ve Rusya olacak. Grupta öncelikle ilk 4'e girip, sonra yukarılara çıkmak istiyoruz. Diğer ülkelere göre en büyük avantajımız, ev sahibi statüsünde oynayacak olmamız" diye konuştu.

Akkaş, geçen yıllara göre şampiyonanın formatında değişiklikler olduğunu anlatarak, "Geçen yıllara oranla Avrupa Şampiyonası'nın formatında bazı değişiklikler oldu. Daha önceki yıllarda gruptan 3 takım çıkarken, bu yıldan itibaren 4 takım çıkacak. Ondan sonra Dünya Kupası statüsünde olduğu gibi eleme grubu maçları başlıyor" ifadelerini kullandı.
- "Almanya'nın partnerlik teklifini kabul ettik"
Dört farklı ülkede oynanacak grup maçlarında ev sahibi ülkelerin birer partner seçeceklerine işaret eden Akkaş, Almanya Basketbol Federasyonu'nun partnerlik teklifini kabul ettiklerini söyledi.

Akkaş, Berlin'deki grup maçlarında ev sahibi olacaklarını vurgulayarak, "Partnerler seçildikten sonra FIBA'nın bunu onaylaması gerekiyor. Almanya Basketbol Federasyonu, bizi partner adayı olarak gösterdi. Biz de bunu kabul ettik. Berlin'de oynanacak grup maçlarında ev sahibi olacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla böyle bir avantajımız var" değerlendirmesinde bulundu.
- "Hedefimiz, olimpiyat vizesi almak"
Dünya basketbolunda söz sahibi olan ekol ülkelerle eşleştiklerini vurgulayan Akkaş, 2016 Olimpiyat Oyunları vizesini bu turnuvada almak istediklerini dile getirdi.
Grup maçlarının Almanya'da oynanmasının avantaj olduğuna değinen Akkaş, "Bizim en büyük avantajlarımızdan bir tanesi, Almanya'da oynayacağımızdan dolayı gurbetçi vatandaşlarımızın tribünden verecekleri destek. Bunlarla alakalı Almanya Basketbol Federasyonu ile gerekli görüşmeler yapılıyor. Bundan sonraki süreçte teknik kadromuzla hazırlıklarımızı yapıp, Avrupa Şampiyonası'na hazır gitmek istiyoruz. Şampiyonada hedefimiz, ilk 6'nın içinde yer alıp olimpiyat vizesini almak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA