12 haftada 9 hoca görevi bıraktı

Süper Lig'in 12. haftası itibari ile 9 teknik direktör ya istifa etti, ya da görevden alındı.

Süper Lig'de 9 teknik direktör 12. haftanın bitiminde ya kendi isteğiyle görevden ayrıldı ya da yönetim kuruları görevden ayrıldı.

Henüz lig başlamadan başkent temsilcisi Gençlerbirliği, Kemal Özdeş ile yolları ayırdı. Özdeş'in yerine İrfan Buz geldi. 2013-2014 sezonunun şampiyon Fenerbahçe'de ise Ersun Yanal henüz maçlar başlamadan sarı lacivertli kulüpten ayrıldı. Yanal yerine ise yardımcı antrenör İsmail Kartal göreve başladı.

Gençlerbirliği'nde göreve başlayan İrfan Buz 2 hafta görevde kaldıktan sonra yerini Mustafa Kaplan'a bıraktı. Torku Konyaspor'da ise görev değişimi Mesut Bakkal ile Aykut Kocaman arasında yaşandı. Mesut Bakkal yeşil beyazlı ekipte başarılı olamazken yerine Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamış olan Aykut Kocaman göreve başladı.

Trabzonspor ise sene başında büyük umutlarla Vahid Halilhodzic'i takımın başına getirdi. Halilhodzic'in yıldızı futbolcularla bir türlü barışmadı. Her kötü sonucun ardından oyuncuları suçlayan Boşnak Hoca, yerini Fenerbahçe'den ayrılan Ersun Yanal'a devretti.

Bu sezon Süper Lig'e çıkan Balıkesirspor'da da işler bir türlü istenildiği gibi gitmedi. Üst üste gelen kötü sonuçların ardından Marmara temsilcisi ligin dibine demir atınca İsmail Ertekin de görevden ayrılmak zorunda kaldı. Ertekin'in yerine Gençlerbirliği'nden sezon başlamadan ayrılan Kemal Özdeş geldi.

Galatasaray Süper Lig'de iyi gitmesine karşın oynanan oyun ve takımın Şampiyonlar Ligi performansı kimseyi memnun etmedi. Cesare Prandelli'yi göreve getiren Ünal Aysal yönetiminin görevi bırakmasının ardından yeni başkan Duygun Yarsuvat ve ekibi bir süre daha Prandelli ile devam etti. Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'e yenilerek Avrupa'ya veda eden Galatasaray'da bu olayın ardından Hamza Hamzaoğlu göreve getirildi.

12 haftada 2 galibiyet alabilen Çaykur Rizepor ise son hafta kendi evinde Karabükspor'a 3-0 yenildi. 10 puan ile 16. sırada yer alan Karadeniz ekibinin yönetimi bu sonucun ardından teknik direktör Mehmet Özdilek ile yolların ayrıldığını açıkladı.