Basketbolda Zirveyi Aynı Kentin Takımları Paylaşıyor

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nin aynı kentteki iki takımı, Şanlıurfa Engelliler ile Ceylanpınar Engelliler zirve yarışında ilk iki sırayı paylaşıyor.

İkinci hafta maçlarının tamamlandığı ligde Şanlıurfa temsilcilerinin performans grafiği dikkat çekti.
Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Şanlıurfa Engelliler, ligin açılış maçında sahasında ağırladığı İskenderun Engelliler takımını 93-61 yendikten sonra çıktığı ikinci maçında ise Adana Martı Engelliler takımını 82-37 mağlup etti.
Bu sonuçların ardından iki galibiyet ve 175 sayı ile zirveye oturan Şanlıurfa Engelliler, gelecek hafta ise ligin son sırasındaki Hakkari Yüksekova Engelliler ile karşılaşacak.
Bu sezon ilk defa 1. Lig'e yükselen kentin bir diğer temsilcisi Ceylanpınar Engelliler de çıktığı iki maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı.
Ceylanpınar ekibi, ligin açılış maçında karşılaştığı Hakkari Yüksekova Engelliler'i 100-44'lük gibi farklı bir skorla yendi. Ardından İskenderun Engelliler ile karşılaşan Ceylanpınar temsilcisi bu maçtan da 74-59 galip ayrılan taraf oldu. Ceylanpınar Engelliler ise iki galibiyet ve liderden sadece bir sayı eksikle 174 sayı puan cetvelinde ikinci sıraya yerleşti.
- Hedefleri de ortak
Şanlıurfa Engelliler Kulübü Başkanı Serdar Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Şanlıurfa'dan mutlaka bir takımın Süper Lig'e çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bu sezon eksik oyuncularıyla çıktıkları iki maçtan da galip gelmelerinin kendilerini ligde oldukça iddialı konuma getirdiğini vurgulayan Yıldırım,
"İki maçlık iyi bir galibiyet serisi yakaladık. Bu üstünlüğümüzü sezon boyunca korumak istiyoruz. Oyuncularımızın göstermiş olduğu performans bize Süper Lig için umut veriyor. Sezon sonunda gülen taraf olacağımıza her geçen gün daha fazla inanıyoruz'' dedi.

Ceylanpınar Engelliler'in antrenörü Mehmet İdo da ilk defa mücadele etmelerine rağmen Lig de acemilik çekmediklerini belirtti.

Özellikle seyircilerinin her maçta takımı desteklemek için tribünleri doldurduğunu vurgulayan İdo, şunları kaydetti:
"İlçemizde güzel bir atmosfer oluştu. Bu gidişatımız ve motivasyonumuz bizi Süper Lig'e taşıyacaktır. Lig'de yakaladığımız iki maçlık galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz.''

Kaynak: AA