İnatçı 'Keçi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Takım olarak kazanma tavrının ortaya konmadığı görüşündeyim" dedi.


Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Trabzonspor deplasmanda Keçiörengücü ile 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yanal, "Bu türlü oyunların zor olduğunu maçın başlamasından önce oyuncularımızla paylaştık. Bu türlü maçları çevirmek, bunları oynamak hem çok kolay hem çok zor. Biz bugün zor olanı yaptık" dedi.

"Trabzonspor her maçı kazanmak için sahaya çıkar ve kazanır" diye konuşan Yanal, "Bugün bunların hiçbirisini sahada göremedik ama bu bizim için iyi bir deneyim oldu. Bunu oyuncularımızla paylaşıp bir daha bu şekilde bir oyunla karşı kaşıya kalmayacağız. Skor çok önemli değil, skordan bahsetmek istemiyorum, bizim için önemli olan oyun. Oyundaki kazanma tavrının bize uygun olmadığını düşünüyorum. Bir daha oynayacağımız müsabakalarda böyle bir tavırda olmayacağız" ifadelerini kullandı.

"KAZANAN TAVIR SERGİLEMEK ZORUNDASINIZ"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yanal, "İlk kez oynayan oyuncuları nasıl buldunuz?" sorusuna, "Bunlar bir fırsat, biz 24 kişiyiz. 22 oyuncumuz var ve bu oyuncuları kullanmalıyız. 3 dalda yarıştığımızı da düşünürsek herkese her yerde görev gelecek. Bunlar bir fırsat, bu fırsat eşiğini yakalamak ve bunu geçmek zorundayız. Tüm oyuncularımızın bu konuda hem dikkatini çekmek hem de bu hedefi onlardan beklemek zorundayız. Bu tavır bizim istediğimiz tavır değil, mağlup olabilirsiniz, kazanabilirsiniz bu önemli değil. Kazanan tavır sergilemek zorundasınız" karşılığını verdi.

Beşiktaş maçı öncesi bu maçın bir tecrübe olup olmadığına yönelik soru üzerine ise Yanal, "Beşiktaş maçı ile bu maçı aynı platformda değerlendirmek çok yanlış olur. Oradaki atmosfer farkı çok daha ayrı bir şey. Ama her ne olursa olsun, bugün bir Beşiktaş'la nasıl oynuyorsanız, aynı şekilde kazanma tavrını ortaya koymak zorundasınız" dedi.

"Trabzonspor'un alternatif bir kadrosu olmadığını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Yanal, "Hayır, öyle düşünmüyorum. Oyuncularımızın hepsi önemli oyuncular. Ben bugün hiçbir oyuncu ismi vermeden, takım olarak kazanma tavrının ortaya konmadığı görüşündeyim. Bunu kişi kişi giderseniz çok yanlış olur. Bugün süre ve zaman alan bütün oyuncularımız sahadaydı ve bu sahadaki tavrı takımdan göremedim. Oyuncularımı bireysel olarak hiçbir zaman eleştirmem, onlar bizim iç meselemiz" cevabını verdi.

Yanal, kadroda yer alan büyün oyunculardan yararlanmak istediğini de sözlerine ekledi.

KEÇİÖRENGÜCÜ CEPHESİ
Keçiörengücü Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Maçın başından sonuna kadar oyun disiplinine uydular, hep beraber oynadılar, gerçekten çok önemli bir maçı tamamladılar, hepsini alınlarından öpüyorum. Trabzonspor çok büyük bir camia, çıkışta olan bir takım. Ersun hocama büyük bir saygım var. Trabzonspor'a geldiğinden beri 3 haftadır galip gelen, oyun anlamında iyi işler yapan bir hocama karşı mücadele etmekten onur duydum. Hedefimiz kendi ligimizde üst sıraları zorlamak. Burada alacağımız sonuçlar oyuncularımın morali açısından çok önemliydi. Bugün de onlar açısında sevinçliyim, mutluyum. Oyunu çirkinleştirmeden kendi oyununu oynamaya çalışan bir takımız."

Kaynak: İHA