Prandelli ile Galatasaray'ın arası açılıyor

Görevine son verilen Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli sarı-kırmızılı takımı şikayete hazırlanıyor.

Galatasaray ile eski teknik direktör Cesare Prandelli FIFA'lık oluyor. Galatasaray'da kötü gidişatın ardından görevine son verilen ve yerine Hamza Hamzaoğlu getirilen İtalyan çalıştırıcı Prandelli, 2 aylık alacağının ödenmemesi sebebi ile FIFA'ya şikayet etmeye hazırlanıyor.

İtalyan teknik adamın Galatasaray ile sözleşmesinin devam ettiğini ifade eden yardımcısı Silvia Berti, Prandelli'nin 2 aylık alacağı olduğunu dile getirdi. Berti açıklamasında, 10 gün önce ekim ve kasım ayına ait alacaklarını tahsil etmek istediklerini dair yazı gönderdiklerini belirterek şu ana kadar ödemenin gerçekleşmediğini söyledi. Silvia Berti, 31 Aralık'a kadar ödemenin gerçekleşmemesi durumunda FIFA'ya başvuracaklarını belirterek sözleşmenin geri kalanıyla ilgi bir taleplerinin olmadığını ancak bununla ilgili kararı da FIFA verebilir açıklamasında bulundu.

İtalyan çalıştırıcı Prandelli'nin avukatlarının ihtar mektubu sonrası soruna çözüm arayan sarı-kırmızılı takım henüz çözüm bulamazken Galatasaraylı yöneticiler sıcak para arayışı içerisine girdi. 4 Aralık pazar günü Beşiktaş ile oynayacağı derbi maç öncesi kulübü sıkıntıya sokan eski çalıştırıcı Prandelli'ye Galatasaraylı yöneticilerin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray 2. Başkanı Hamdi Yasaman Prandelli vakası ile ilgi basına yaptığı açıklamada Prandelli ve yardımcılarının 2 aylık alacaklarının olduğunu ancak gelecek sezon için de alacaklarını istediklerini tahmin ettiğini ifade etti.
Yasaman, İtalyan hoca ile kendisinin bizzat görüşmek istediğini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Prandelli ile sözleşmenin devam ettiği haberlerinin asılsız olduğunu ifade eden Yasaman, ihtarla kendisine bildirildiğini ve noter aracılığı ile de haklı olarak hukuken ve usulüne uygun olarak sözleşmesini fesh ettiklerini açıkladı.