Demba Ba'yı kızdırdılar

Beşiktaş'ın başarılı forveti Senegalli yıldız Demba Ba, teknik direktör Alain Giresse'yi sert bir dille eleştirdi.

Oynadığı 20 maçta 16 golde büyük rol sahibi olan Beşiktaş'ın Senagalli futbolcusu Demba Ba, Senegal Milli Takımı'na çağırılmasına pek memnun kalmayarak Teknik Direktör Alain Giresse'ye sert ifadelerde bulundu.
2015 Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal Milli Takımı'nın 28 kişilik kadrosunda yer almayan başarılı futbolcu Demba Ba, Teknik Direktör Alain Giresse'nin kararları tek başına almadığını ifade ederek sert sözlerle eleştirdi. Demba Ba, Stadium'a yaptığı açıklamasında Giresse için 'Hoca değil tam bir kukla' dedi.
Galatasaray maçı öncesi böyle bir durumla karşı karşıya kalan Demba Ba'nın morali çok bozulurken açıklamasında Senegal Milli Takımı'nda kadroda yer bulan bazı futbolcu tercihlerinin doğru olmadığını takım kadrosuna bakıldığında ise listedeki isimlerin Teknik Direktör Alain Giresse'nin tercihinin olmadığını ve etki altında kalarak böyle bir listenin oluştuğunu söyledi.
Senegal'in Tunus'a yenilmesinin ardından Alain Giresse'nin soyunma odasında şaşkın bakışlar altında ne konuşacağını bile bilemiyordu diyen Demba Ba, o zaman bir teknik direktörlerinin olmadığını anladığını ifade etti.
Milli takıma çağırılan diğer oyuncuların istatisklerinin kendisinden iyi olmadığını söyleyen Demba, 19 Ocak'ta Gana ile oynanacak maçın öncesinde çifte vatandaşlık hakkında eleştiride bulundu. Ba, Senegal ve Federasyon'da çifte vatandaşlığa kötü bakıldığını madyanın karşı olmasına rağmen Diafra Sakho'nun kadroya alındığını kendisinin ve Cissokho'nun Senegal doğumlu olmadıkları için kadroya çağırılmadıkları eleştirisinde bulundu.