Bu zarar kapanmaz

Yıldızları kupada oynatarak zarar gördüklerine dikkat çeken Aziz Yıldırım'ın haklılığı ortaya çıktı. Fenerbahçe 11'inin maç başıları 230 Bin TL'ydi. Kayseri'ye 2-1 yenilen Kanarya, kazansa bile zararı kapatamayacaktı.

Yıllardır kulüplerin Türkiye Kupası'nda yarardan çok zarar gördüklerini ifade eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kupada as oyuncuların oynatılmasının kulübe ekonomik anlamda büyük yük olduğunu söylemişti. Hatta Sarı-Lacivertliler'in patronu, kupadaki maçlara U21 takımıyla çıkacaklarını iddia etmişti. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin Kayseri maçındaki 11'i merak ediliyordu. Bu şartları göz önünde bulunduran Aziz Yıldırım, İsmail Kartal'dan gençlere şans vermesini istedi. Kartal da bu talebi geri çevirmedi.

As kadro 415 bin TL

Ligde az forma giyen Hasan Ali, Selçuk, Webo, Mehmet Topuz gibi yıldızların yanı sıra gelecek vaad eden oyuncuları görevlendirdi. Ancak buna rağmen başkan Aziz Yıldırım'ın dikkat çektiği zarar kapanmadı. Fenerbahçe'nin, Süper Lig'deki son Eskişehir karşılaşmasında sahaya çıkan ilk 11'inin maç başı ücretlerinin toplamı 150 bin Euro'ydu (415 bin TL). Dün sahaya çıkan 11 için ise bu rakam toplam 83 bin Euro (230 bin TL) oldu. Türkiye Kupası grup maçlarında kazanan takıma 90 bin TL ödül veriliyor. Beraberlikte ise bu rakam 45 bin TL'ye iniyor. Bu durum, Yıldırım'ın haklılığını ortaya koyuyor. Çünkü, İsmail Kartal'ın yedek ve gençleri tercih etmesi sahadan galip ayrılsalar dahi zararı kapatmaya yetmeyecekti.

Sow'a ücret yok!

Bu arada küçük bir hatırlatma... Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan ve ikinci yarıda oyuna giren oturan Sow sözleşmesi gereği maç başı ücreti almıyor. Alves ve Mert için yapılan KAP bildirimlerinde de maç başı ücret yazmıyor.

Dün 11'de oynayanların maç başı ücretleri

Egemen-15 bin Euro
Hasan Ali-16 bin Euro
Selçuk Ş.-12 bin Euro
M.Topuz-25 bin Euro
Webo-15 bin Euro