'Cim Bom'Un Galibiyet Serisi Başkentte Sona Erdi

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın açılışŸ maçında GençlerbirliğŸi ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, 4 maç aradan sonra kazanamadı.

Galatasaray, Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'dan yoksun çıktığŸı maçta, genç futbolcusu Emre LJolak'ın 18. dakikada attığŸı golle 1-0 öne geçti.
Eski Galatasaraylı Rumen futbolcu Bogdan Stancu'nun 72. dakikada kaydettiğŸi golle karşŸılaşŸma 1-1 berabere tamamlandı.
Süper Lig'de bundan önce Gaziantepspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 2-1, Torku Konyaspor'u 5-0, İçel İdmanyurdu'nu 3-2 yenen Galatasaray, başŸkent deplasmanından bir puanla ayrıldı. Böylece sarı-kırmızılı takımın 4 maçlık galibiyet serisi sona erdi.
- Burak Yılmaz forvet arkasında
Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, GençlerbirliğŸi maçına forvet arkasında başŸladı.
Süper Lig'de 10 golü bulanan Burak, bu kez asistiyle ön plana çıktı. Mücadelede zaman zaman forvette de görev alan milli futbolcu, Galatasaray'ın attığŸı ilk golün pasını verdi.
Sarı-kırmızılı ekipte, karşŸılaşŸmanın son dakikalarında görev alan Sinan GümüşŸ de Spor Toto Süper Lig'de ilk kez forma giydi.
- Tribün kapatıldı
KarşŸılaşŸmada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen tribün kapatma cezası uygulandı.
Galatasaray için ayrılan tribünün kapatılmasına rağŸmen az sayıdaki sarı-kırmızılı taraftar takımına destek oldu.
Sarı-kırmızılı seyircilerin tezahüratı üzerine protokol tribününde maçı izleyen Galatasaray Kulübü BaşŸkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, ayağŸa kalkarak taraftarları selamladı.
Bu arada, karşŸılaşŸmanın 49. dakikasında stattaki skorbord bozuldu. Yapılan çalışŸmanın ardından skorbord 70. dakikada düzeltildi.
- Buz "Gençler"e şŸans verdi
GençlerbirliğŸi'nin altyapısında yetişŸen ve geçen sezon Spot Toto 3. Lig'de Hacettepespor formasıyla şŸampiyonluk yaşŸayan genç futbolcular İrfan Can Kahveci ve Halil İbrahim Pehlivan, Galatasaray'a karşŸı ilk 11'de sahaya çıktı.
KarşŸılaşŸmanın 71. dakikasında Tomic'in yerine oyuna dahil olan bir diğŸer genç oyuncu Berat Tosun, bir dakika sonra Stancu'nun attığŸı golün asistini yaptı.
GençlerbirliğŸi'nin eski futbolcusu Yasin ǖztekin de 63. dakikada Olcan Adın'ın yerine oyuna girerek, eski takımına karşŸı mücadele etti.
 

Kaynak: AA