Pfdk Kararları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün toplanarak gündemindeki maddeleri görüşŸtü.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, kurul, Spor Toto Süper Lig'de Suat Altın İnşŸaat Kayseri Erciyesspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşŸılaşŸmada taraftarlarının neden olduğŸu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sarı-lacivertli kulübe 20 bin lira para cezası verirken, Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçtaki saha olayları sebebiyle her iki kulüp 10'ar bin lira para cezası aldı.
PFDK, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un KasımpaşŸa mücadelesindeki saha olayları nedeniyle yine 10 lira para cezası almasını kararlaşŸtırdı.
BeşŸiktaşŸ ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan maçta hakeme yönelik sportmenliğŸe aykırı hareketi nedeniyle Akhisar Belediyespor antrenörü Turgut Kural, 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine girişŸ yasağŸı ile 13 bin lira para cezası aldı.

- PTT 1. Lig
Kurul, PTT 1. Lig ekiplerine ve sporcusuna da çeşŸitli cezalar verdi.
Buna göre şžanlıurfaspor 46, Orduspor 20, Manisaspor 12 ve Bucaspor 10 bin lira para cezası alırken, Denizlisporlu oyuncu Mehmet Cansın LJiçek'e rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabadan men cezası verilmesi kararlaşŸtırıldı.
Bu arada Spor Toto 3. Lig'de Tuzlaspor ile Kırıkhanspor arasında oynanan karşŸılaşŸmada hakeme yönelik tükürme eyleminde bulunan Kırıkhansporlu Volkan Serim'e 8 resmi müsabadan men ve bin 500 lira para cezası verildi.

 

Kaynak: AA