Sultanhisarlılar ‘erteleme’ Kararına Tepkili

1. Amatör Küme 3.Grup’ta maç öncesi yaşanan olaylar nedeniyle hakem Deniz Karadeniz tarafından oynatılmayan Sultanhisarspor-Yıldızspor maçına Sultanhisar cephesinden tepki geldi.


Hakemin erteleme kararına tepki gösteren taraftarlar Deniz Karadeniz’e isyan etti. Taraftarlar, soyunma odasının kapısına tekme atarak tepki gösterdi. Maçın oynanacağı stada gelen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, “ Maç başlamadan önce saha etrafında 10 polis memuru vardı ve tartışma büyümeden bu sayı 26’ya ulaştı. Geçen aylarda Aydın'da 3 polisin güvenlik sağladığı maç oynanmış, bizim seyirci ve futbolcularımızı Yıldızsporlular darp etmişlerdi. Dolayısıyla bir tepki cereyan etti. Bütün bunlara rağmen Hakem, seyircinin taşkın olabileceği ve sahadaki futbolcuların zarar görebileceği şüphesiyle maçı erteleme kararı aldı. Ben 54 yaşındayım, 30 yıl futbol oynadım ama hayatımda böyle bir şey görmedim. Yani bu şartlarda böyle bir maçın ertelenmesi lüzumsuzdur" diye konuştu.

26 TARAFTAR OLMAYAN MAÇTA 26 POLİS VARDI
Tribünde maç izlemeye gelen taraftarların söylediği sözlerden dolayı maçın ertelenmesinin doğru olmadığını ifade eden Sultanhisarspor takım kaptanı Erhan Korkın, "Saat 14.00'de oynanması gereken maçta, sahada hazır bulunmamıza rağmen seyircilerin söylemiş olduğu sözlerden dolayı maça çıkmadılar. Hakemlere sorduğumuz zaman can güvenliğimiz yok cevabını aldık. 26 taraftar olmayan bir maçta, 26 polis varken nasıl bir güvenlik zaafiyeti olur anlamış değilim. Bu gereksiz bir şekilde tatil edilmiş bir maç. Hepimiz işimizden gücümüzden vakit ayırarak geliyoruz buraya. Bu maç başka yerde oynanacak. Fakat oralara gidecek gücümüz de yok. Biz de hükmen galip gelmemiz konusunda gerekli başvurularımızı yapacağız. Hakemler sahaya çıkmadan, inceleme yapmadan kararlarını aldılar. Buradaki tüm olaylar hakemlerin maçı tatil etme kararı aldıktan sonra gerçekleşen olaylar" dedi.

KORUMA İÇİN ZIRHLI ARAÇ İSTEDİLER
Yapılan saldırılar sonucu soyunma odasına sığınan Yıldızsporlu futbolcular ve yönetim Sultanhisar taraftarının sahayı terk etmesinin ardından polis tarafından tahliye edildi. Tahliye sırasında takım otobüsüne binmek istemeyen yönetim ve futbolcular, polisten zırhlı araç istedi. Maçı tatil eden hakem ve yardımcıları sahayı sivil polis aracına bindirilerek götürüldü. Aydın’dan gelen çevik ekipleriyle Nazilli’ye gönderilen Yıldızspor kafilesi daha sonra Bozdoğan üzerinden Aydın’a geri dönmüştü.

Kaynak: İHA