Maçın Ardından

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'ndaki üçüncü hafta maçında Centone Karagümrük'e 1-0 yenilen İçel İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza LJalımbay, aldıkları sonucun önemli olmadığŸını, bu mağŸlubiyeti telafi edebileceklerini söyledi.

KarşŸılaşŸmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan LJalımbay, suni çimde oynamanın zorluğŸuna dikkat çekerek, "İlk defa bu sahada oynayan arkadaşŸlarımız var. Sahaya uyum sağŸlamak, 45 dakikamızı aldı. İkinci 45 dakika iyi oynadık. İyi de pozisyonlarımız vardı. Son pozisyonda boşŸ kaleye bile atamadık" dedi.

LJalımbay, kupa maçlarında ligde fazla forma şŸansı bulamayan futbolculara yer verdiklerini kaydederek, "Oynayan kadar oynamayan arkadaşŸlar da çok önemli. Son hallerini görme açısından fırsat oluyor. Bizim için netice üzücü olabilir, ama bu maçın bize kattığŸı çok şŸeyler var. Kupa maratonu daha uzun, oynayacağŸımız maçlar var. ǖnemli değŸil, biz bu yenilgiyi telafi ederiz" diye konuşŸtu.

- ǖzgün: "Suni çimde, futbolun da suni olduğŸunu düşŸünüyorum"

Centone Karagümrük Teknik Direktörü Ferruh ǖzgün ise aldıkları galibiyetten dolayı oyuncularını yürekten kutladığŸını söyledi.

"Zannedersem bugünkü rakibimiz İçel İdmanyurdu da suni çimden biraz korktu" yorumunda bulunan ǖzgün, "Biz de pazar günü çok zorlu bir maçtan çıktık. Ben pazar ve salı oynayan bir takımı ilk kez gördüm. Rotasyon da yapmadan aynı oyuncularla maça çıktık. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. İnşŸallah bu çıkışŸımız devam eder. 10 puana ulaşŸan takımın bu gruptan çıkabileceğŸini düşŸünüyorum. Umarım böyle devam edecek" şŸeklinde konuşŸtu.
Rakip takımların suni çimle ilgili şŸikayetlerinin hatırlatılması üzerine ise ǖzgün, şŸunları kaydetti:
"Geçen Bursaspor maçından önce ben de söylemişŸtim. şženol hocam da suni çimden muzdarip olmuşŸtu. Sonuçta biz de bütün maçlarımızı burada oynuyoruz. Her gün idmanlarımızı suni çimde yapıyoruz. Deplasmanlar genelde normal çimde oynandığŸı için biz de zorlanıyoruz. Tabii ki suni çimde sakatlanma riski çok yüksek. Biz de normalde suni çimde oynamak istemiyoruz. Böyle bir istekte bulunabiliyorsak, gelecek sezon için bize yer tahsis etsinler. Suni çimde, futbolun da suni olduğŸunu düşŸünüyorum. EğŸer sağŸlıklı değŸilse, yetkili kişŸiler karar versin. Biz de burada oynamak istemiyoruz."
Centone Karagümrük Kulübü BaşŸkanı Cengiz Günaydın da aldıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Oyuncu kardeşŸlerimi tebrik ediyorum. Centone Karagümrük belki lig olarak hak ettiğŸi yerde değŸil, ama Ziraat Türkiye Kupası'nda iki haftadır Spor Toto Süper Lig takımlarına karşŸı mücadele ediyoruz. Bursaspor'la berabere kalmışŸtık, bugün de galip geldik. Bu galibiyet bizim önümüzü açtı. Gruptan çıkma hesapları yapmaya başŸladık. Devamını getirmeye çalışŸacağŸız" diye konuşŸtu.

 

Kaynak: AA