Konyastore’de Peşkeş İddialarına Yanıt

Torku Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı, takımın lisanlı ürünlerinin satıldığı mağazanın peşkeş çekildiği iddiaları için, bu iftirayı atanlara hakkını helal etmediğini söyledi.


Torku Konyaspor İkinci Başkanı Fatih Yılmaz, Basın Sözcüsü Ahmet Baydar ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı, Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı'nda yer alan ‘Konyastore’ mağazasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın sözcüsü Ahmet Baydar, takımın son durumunu değerlendirdi. Baydar, alınan skorların Konyaspor’a yakışmadığını belirterek, “Son 2 maçta maalesef umulmadık, bize yakışmayan sonuçlar aldık. Önümüzdeki maçlarda bunu telafi edeceğiz. Konyaspor bulunması gereken yerde değil. Taraftarlarımıza teşekkür etmemiz gerekir. Türk futbolu adına özlenen bir taraftarlık sergiliyorlar” dedi.

YILMAZ: “ŞİRKETLEŞME KONUSUNDA BAŞARILI OLAMADIK”
Torku Konyaspor İkinci Başkanı Fatih Yılmaz, kulübün ekonomik yönden daha rahat hareket edebilmesi için düşünülen şirketleşme modelini gerçekleştiremediklerini belirtti.

Yılmaz, “Büyük borçlar altından bugünkü çevrilebilir noktaya geldik. Hala Konyasporumuz rahat değil. Bütün yönetim kurulu, elimizden gelen gayretle Konyaspor’u yönetme, futbolcular ve teknik heyetin parasını nasıl öderizin peşindeyiz. Bunun yanı sıra Konyaspor kurumsallaşsın diye uğraşıyoruz. En önemlisinden biri şirketleşmeydi. Şirketleşme konusunda başarılı olamadık. Bunu üzülerek söylüyoruz. Başarılı olsaydık keşke ama olamadık. Tamamen bırakmadık ama bu konuda istediğimiz destekleri alamadığımız için yürütemiyoruz. 'Özlenen bir Konyaspor' diyoruz. 'Belirli gelirleri olsun, kimseye muhtaç olmasın' diyoruz bunun gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

ŞANLI: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
Torku Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı, takımın lisanlı ürünlerinin satıldığı Konyastore mağazasının peşkeş çekildiği iddialarına cevap verdi. Takımın kurumsallaşması adına Konyastore mağazası açılması için yönetim kurulunun şahsını görevlendirdiğini söyleyen Şanlı, “Konya’da burası ile ilgilenebilecek kişilerle görüştük, teklif götürdük. Kulüp ve yönetim kurulu olarak destek vereceğimizi söyledik ama sahip çıkan olmadı. Yönetim kurulumuz bu durum karşısında ben ve Ahmet Baydar’ı buraya işletmek için görevlendirdi. Etik olmayacağını düşünmemize rağmen ilgilenen olmadığı için istemeyerek de olsa bir şirket kurarak Konyastore mağazasını kurduk” şeklinde konuştu.

Şanlı, mağaza açılırken ticari bir beklentileri olmadığını vurgulayarak, şu ana kadar yaptıkları harcamanın yüzde 25 eksiğini ödeyecek kişiye işletmeyi devredebileceklerini kaydetti.

Şanlı, “Para kazanma beklentisi ile bu işin içine girmedik. Ticaretle uğraşıyorum, değişik işlerde zarar ettiğim oldu ama hayatımda yaptığım en aptalca iş burayı açmak oldu. Burası bize peşkeş çekilmiş deniliyor. Buraya kuruluş aşamasında 200 bin lira sadece mağazayı açmak için harcadık. Ürünler için de 300 bin liralık çek kestik. 500-550 bin liralık bir risk aldık. Beşiktaş maçından sonra buranın işletmesi ile ilgili de kararımı vereceğim. Peşkeş çekildiğini düşünen kim varsa, kulüp yönetimi izin verirse, şu ana kadar ödediğim paranın yüzde 25 eksiğini versinler biz burayı onlara peşkeş çekelim. 49 yaşındayım, ticaretle uğraşıyorum. Şerefimle haysiyetimle buraya kadar gelmiş durumdayım. Kimsenin bir kuruşuna bugüne kadar göz dikmedim. Bu tür kurumların yönetimindeyiz, bu tür yerlerin vebal olduğunu bilen insanlarız. Bu iftirayı atanlara şahsım adına hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA