Uefa'dan Bursaspor'a Ceza

Bursaspor Kulübü BaşŸkanı Recep BölükbaşŸı, UEFA'nın verdiğŸi 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına ilişŸkin olarak, "CAS'a itiraz dilekçemizi verdik, duruşŸma istedik. Bu süreç devam edecek" değŸerlendirmesinde bulundu.

BölükbaşŸı, kulübün resmi yayın organı Bursaspor TV'ye telefon bağŸlantısıyla yaptığŸı açıklamada, kulübünün mali durumunun daha önceden de herkes tarafından bilindiğŸini, bu süreçte tüm kesimlere giderek yardım istediklerini belirtti.

Cezanın kendi dönemleriyle ilgili olmadığŸını, önceki yönetim dönemindeki mali durumu kapsadığŸını belirten BölükbaşŸı, "31 Aralık, yıl sonuna kadar, futbolcuların kasım ve aralık ayı alacakları var. Onları da ödemediğŸimiz takdirde 1 yıl daha ceza söz konusu. Bir yıl içerisinde Avrupa kupalarına gidersek, cezamızı çekmişŸ olacağŸız. 4 yıl Avrupa kupalarına gidemezsek, bu ceza zaman aşŸımına uğŸraşŸacak. Avukatlarımızla görüşŸtük. CAS'a itiraz dilekçemizi verdik, duruşŸma istedik. Bu süreç devam edecek" ifadesini kullandı.
BaşŸkan BölükbaşŸı, 6 aydır Bursaspor yönetiminde olduklarını, göreve geldiklerinde geçmişŸ döneme ait 1 milyon 920 bin avro borçla karşŸı karşŸıya kaldıklarını anlatarak, şŸunları söyledi:
"Erkan Köristan başŸkanlığŸındaki yönetim, UEFA ile bir anlaşŸma yapmışŸ. Bu anlaşŸmadan aylar sonra biz haberdar olduk. Daha önce görev yapan mali işŸler sorumlusunun bu olayı bize bildirmemesinden kaynaklanıyor. EğŸer bildirseydi, geçmişŸe dönük ödemeler söz konusu olabilirdi. Ama biz onları hazirandan sonra ödemişŸ olduk. şžu anda futbolcuların kasım, aralık alacakları devam ediyor. Bir çok kulübün 5-6 aylık ödenmemişŸ borçları var. Biz geldiğŸimizde temmuz ve ağŸustos aylarına çekler verilmişŸ, bir yığŸılma söz konusu olmuşŸ. ǖdeme yapmak için çekilen bir kredinin üzerine tekrar bir kredi çektik. Geçen yönetimin bütün borçlarını hala da ödüyoruz ,ödemeye devam ediyoruz."
Eski başŸkanlardan İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından 40 günlük bir başŸkanlık dönemi bulunduğŸunu anımsatan BölükbaşŸı, sözlerini şŸöyle tamamladı:
"O dönemde biz bunu toparlayabilirdik. 1 yıl içinde bu kadar borçlanma enteresan. Bu borçların ödenebilmesi için vali, belediye başŸkanları, kentin ileri gelenleri, sivil toplum kuruluşŸları, yani herkesin destek olması lazım. Biz bununla ilgili ziyaretlerimizi, görüşŸmelerimizi yaptık, şžehri bütünleşŸtirdiğŸimizi düşŸünüyoruz ancak para yönünden kimsenin yardımı olmadı. Biz de kendi yağŸımızla kavrulmaya çalışŸtık. Kredi kullandık, şŸu ana kadar geldik. 1 yıllık men cezası. Bunun daha kötüsü de olabilir. 31 Aralık itibariyle futbolcuların kasım ve aralık alacaklarını ödeyemezsek, bu ceza 1 yıl daha uzar. Bununla ilgili çalışŸmalarımız sürüyor. 1 hafta daha süre var, gereğŸini yapacağŸız. Bizden kaynaklanan bir olay değŸil ama çözmek için elimizden geleni yapacağŸız."
 

Kaynak: AA