Kral'dan Genç Golcülere 'Çok Çalışın' Önerisi

Bursaspor formasıyla ikisi Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere üç kez gol krallığı unvanını kazanan Okan Yılmaz, Türk futbolunun "yerli golcü" sıkıntısı çektiğini belirterek, "Şu anda genç futbolcuların en büyük sorunu kendilerini yeterli görmek, yetenek ekstra çalışma olmadan bir şeye yaramaz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol oynadığı dönemde Hollandalı yıldız Marco van Basten'i örnek aldığını, sürekli onu takip ettiğini, koşularını, gol vuruşlarını büyük titizlikle izlediğini ve bunu uygulamak için fazladan çalıştığını söyledi.

Şimdi ise genç futbolcuların en büyük sorununun kendilerini yeterli görmek olduğunu ifade eden Okan, yeteneğin ekstra çalışma olmadan bir şeye yaramayacağını kaydetti.

Türk futbolunda tesisleşme ve diğer koşullar hızla iyileşmesine rağmen kalitenin düştüğünü, "yerli golcü" sıkıntısı çekildiğini vurgulayan Yılmaz, "Bizim zamanımızda futbol zevki, kalitesi vardı. O dönemde ben, Hakan Şükür, Serkan Aykut, Aykut Kocaman, İlhan Mansız gibi oyuncular vardı. Şimdiki döneme bakın, artık yok. Tabii bu, yetenek meselesi. Ekstra yeteneğiniz olduğu zaman farklı yerlere gelebiliyorsunuz" diye konuştu.

- "Türk futbolunda kalitenin artması için altyapıya önem verilmeli"
Kendisinin o dönem üst düzey bir golcü olmasına rağmen 28 yaşında top saklamayı öğrendiğini dile getiren Okan, altyapıya önem verilmesi ve gençlere futbolun temel kurallarının küçük yaşlarda aktarılması halinde Türk futbolundaki kalite ve zevkin artacağına inandığını kaydetti.

Yılmaz, Bursaspor'un gelecekte çok şey beklediği Enes Ünal'ı yakından takip ettiğini, çok başarılı olmasını gönülden arzuladığını söyleyerek, ona her konuda yardımcı olabileceğini ifade etti.

Ünal'ın kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Enes Ünal, yaş grubunda biraz sırıtabilir ama üst kategorilerde ne yapacağı belli mi, bu da soru işaretidir. Bir oyuncunun ne kadar çok üzerine düşerseniz, ne kadar zaman dilimi bakımından değer verirseniz, futbolu oynaya oynaya gelişir. Oynamadığı sürede de hep geriye gider. Enes de bunun en büyük sıkıntısını yaşıyor. Oynamadığı sürece yeteneklerini ön plana çıkaramıyor."

Kaynak: AA