Tenis Açıklaması

Profesyonel Bayanlar Tenis Turnuvası PTT Ankara Cup 2014'de tekler şampiyonu, Aleksandra Krunic oldu.

Ankara Tenis Kulübü'nde düzenlenen 50 bin dolar ödüllü turnuvada, tekler finalinde Sırp Aleksandra Krunic ile Özbekistanlı Akgül Amanmuradova ile karşılaştı.
Müsabakaya iyi başlayan taraf, 30 yaşındaki Özbekistanlı tenisçi Amanmuradova oldu. Sert servisleriyle Krunic'e üstünlük kuran Amanmuradova, rakibinin basit hatalarından da faydalanarak ilk seti 6-3 aldı.
İkinci sette daha iyi bir performans sergileyen dünya sıralamasının 102. sırasında yer alan Krunic, köşelere gönderdiği etkili "backhand" vuruşlarıyla Amanmuradova karşısında üstünlük kurdu. Uzun rallilerden birçok puan çıkaran Sırp raket, seti 6-2 aldı ve maçı final setine taşıdı.
Üçüncü sette Özbek Amanmuraova isabetli "forehand" vuruşlarıyla, 21 yaşındaki Krunic ise file önüne attığı kısa toplarla sayılar buldu. Oyunun son bölümünde yorulan Akgül Amanmuradova karşısında daha az basit hatayla oynayan Krunic, "tie-break"e uzayan seti 7-6, mücadeleyi 2-1 kazanarak maçtan galip ayrıldı.
Sırp tenisçiye kupasını, Danıştay üyesi ve eski Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ile TEB Ankara Bölge Müdürü Süleyman Kahraman takdim etti.

Kaynak: AA