Eski Beşiktaşlı Oyuncular Engellilerle Maç Yaptı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, eski Beşiktaşlı oyunculardan oluşan BJK Profesyonel Futbolcular Derneği Takımı ile Beşiktaş Boğaziçi Görme Engelli takımı futbol maçı yaptı.

Beşiktaş Çilekli Tesisleri'nde gerçekleşen ve 1-1 sona eren karşılaşmada BJK Profesyonel Futbolcular Derneği Takımının golünü atan Metin Tekin, engelliler için üzerine düşen her görevi, keyif alarak yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Engelli gençlerin çok başarılı olduğunu ifade eden Tekin, "Bunu şaka söylemiyorum. Çok dinamik ve tempolu oynuyor arkadaşlar. Bu çok önemli bir şey. Birlikte oynamak bize çok büyük keyif verdi. Umarım onlar da keyif almıştır. Mühim olan onları da mutlu etmek" dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Beşiktaşlı Ali Gültiken de engelli gençleri çok başarılı olduğunu dile getirerek, onların temposuna ulaşabilmek için antrenmana ihtiyaçları olduğunu aktardı.
Gültiken, "Önemli olan bu organizasyonu yapabilmek ve bizim de bunun içinde olabilmesi. Bizim için büyük bir keyif. Bu arkadaşlarımızın sesini tüm Türkiye'ye yayabildiysek ve buna vesile olabildiysek o da ayrı bir mutluluk" dedi.

Beşiktaş Boğaziçi Görme Engelli takımının golünü atan Bilal Öztürk ise maçın çok güzel ve keyifli olduğunu söyleyerek, "Bizim amacımız engelsiz olmaktı. Onu başardık. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok keyifliydi. Zor en güzelidir. Zoru başarmak güzeldir. Engelsiz olduğumuzu ispatladık" diye konuştu.

Engelli gençlerin antrenörü Hasan Demir, yaklaşık 2 yıldır birlikte çalışan ekibinin salon futbolu futsal oynadıklarını ifade etti.

Eski Beşiktaşlı oyunculara desteklerinden ötürü teşekkür eden Demir, "Açık alanda oynamakta biraz sıkıntı çekseler de engelleri nasıl aşabileceklerini gösterdiler. Dostça mücadele ettiler" dedi.

Eski Beşiktaşlı oyuncuların yer aldığı BJK Profesyonel Futbolcular Derneği takımında, Metin Tekin, Ali Gültiken, Gökhan Keskin, Recep Çetin, Yasin Sülün, Hakan Çalışkan ve Haluk Özgerçek ile sunucu Melih Gümüşbıçak yer aldı.
Metin Tekin ile Bilal Öztürk'ün golleriyle 1-1 berabere biten karşılaşma, 15'er dakikalık iki bölüm halinde oynandı.

Kaynak: AA