Fenerbahçe 3 Puanı Son Dakikada Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe son dakikalarda penaltıdan bulduğu golle Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup etti.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Zor bir deplasman olacağını biliyorduk. İyi bir takıma karşı mücadele ettik. Kazandığımız için üç puan aldık. Çok mutlu olduk, maçtan sonra. Rakibe net pozisyon vermedik. Disiplinli oynadık. Pozisyonlar ürettik. Zor bir deplasmandan üç puan aldığımız için oyuncuları tebrik ediyorum” dedi.

Kartal, kazanmanın önemini vurgulayarak, “Her futbolcu istediği zaman istenildiği yerde açıklama yapabiliyor. Rakibin zorlu bir takım olduğunu düşünüyorduk ve zaman zaman geriye yaslandık. 60’tan sonra oyunun hakimiyetini elimize aldık. Penaltıyı seyretmedik. Hakem verdiyse penaltıdır. Deplasmanlarda biraz rahat kazanmamız gereken maçlar oldu ama kazandık. Önemli olan kazanmaktır. Vasat oynarken de maçı kazanmaktır. Büyük takımlar böyle büyük takım oluyor. Bu gece de böyle maçlardan biridir” diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise maçtaki penaltı pozisyonunu değerlendirerek, "Penaltı da çocuk arkadan itilmiş. Düşerken arkadan görmüyor. Düşerken bu çocuk nasıl görsün. Kafa bile kalecinin kucağına gelecektir. Böyle mağlup olmak güzel bir şey değil. Takımımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe’ye karşı 10-15 pozisyona giremezsiniz. Girdiğimiz pozisyonları daha iyi değerlendirsek beraberliği alabilirdik. Böyle bir maçı kapattık. Bizim takımımız iyi maçlar çıkartacak. Bugün mağlup olduk ama inşallah ileriki haftalarda güzel maçlarla güzel galibiyetler alacağız. Ben büyük takımlara karşı önde oynatmaya çalışıyorum. Böyle büyük takımlara böyle oynamaya çalışacağım. Korku olmaz. Kapanarak ve arkaya yaslanmak doğru bir şey değil. Ben de bu futbolu öyle oynadım. Böyle oynatacağım" dedi

Tütüneker, "Ben kurala isyan ediyorum" diyerek, "Penaltı olabilir, kural olarak adamı itmiş. Mehmet düşerken topu görmüyor. Arkada da gözü yok. Öyle bir enteresan kural ki adamım alakası yok. İnsan üzülüyor. Bizim için puan önemli. Ben kurala isyan ediyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA