Erzurumlu Gençlere Spor Tesisleri Yetmiyor

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat TaşŸkesenligil, gerek şŸehirdeki gerekse ilçelerdeki spor tesislerinin yüzde yüz doluluk oranıyla hizmet verdiğŸini belirtti.

TaşŸkesenligil, yaptığŸı açıklamada, Erzurum gençliğŸine spor tesislerinin yeterli gelmediğŸini bildirdi.
Bünyelerinde 55 spor tesisi bulunduğŸuna dikkat çeken TaşŸkesenligil, şŸöyle devam etti:
"şžehrimizde 2011 Universiade için yapılan spor tesislerinin yanı sıra, ilçelerimizdeki tesislerimiz şŸu anda yüzde yüz doluluk oranıyla çalışŸıyor. Buz salonlarımız ve spor salonlarımız 08.00'den geç saatlere kadar Erzurum gençliğŸine hizmet veriyor. Obeziteyle mücadele çalışŸmaları kapsamında da halkımız spor salonlarımızda spor yapmaktadır. KonuşŸulanın aksine tesislerimiz yüzde yüz doluluk oranıyla çalışŸmaktadır ve hatta bu tesisler Erzurum gençliğŸine yeterli bile gelmiyor. Atatürk ǜniversitesi ve Erzurum Teknik ǜniversitesi öğŸrencilerine de buz sporlarında kapılarımızı açık tutuyoruz."
- "Erzurum faal lisanslı sporcu sayısında birinci"
TaşŸkesenligil, nüfus oranına bakıldığŸında Erzurum'un faal lisanslı sporcu sayısında birinci olduğŸunu söyledi.

Lisanslı sporcu sayısında önemli oranda artışŸ yaşŸandığŸını vurgulayan TaşŸkesenligil, şŸunları kaydetti:
"şžu anda nüfus oranı göz önüne alındığŸında 15 bin 600 faal lisanslı sporcu sayısıyla ilk sırada yer alan bir kentiz. Bu da bizim için gurur vesilesi. Lisanslı sporcu sayısında da Türkiye'de ilk 6'nın içindeyiz. Erzurum'da daha önce 41 bin olan lisanslı sporcu sayısının son aylarda büyük bir patlama yaparak 43 bin 350 lisanslı sporcu sayısına ulaşŸtı. Lisanslı sporcu sayısı bakımından İstanbul ve Ankara ilk iki sırayı oluşŸturuyor."
 

Kaynak: AA