Kartal mı Yanal Mı

Halef selef olan İsmail Kartal ve Ersun Yanal'ın ilk 13 hafta performanslarında Kartal geride kaldı

Sezon başında Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal görevden ayrılmış yerine ise yardımcısı ve sarı lacivertli takımın eski futbolcusu İsmail Kartal getirilmişti. İsmail Kartal'ın imza töreninde konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başarızlığın kendisine, başarının ise İsmail Kartal'a ait olacağını söylemişti.

İki teknik adamın ilk 13 hafta performanslarına bakıldığında ise İsmail Kartal'ın Ersun Hoca'nın gerisinde kaldığı net bir biçimde gözleniyor. Geçtiğimiz sezon gol yollarında oldukça başarılı bir grafik çizen Fenerbahçe, bu yıl ise İsmail Kartal yönetiminde gol atmakta zorlanıyor.

Geçtiğimiz sezonun 13. haftası tamamlandığında Fenerbahçe 10 galibiyet ile zirvede yer alıyordu. Sarı lacivertli takım Ersun Yanal yönetiminde 13 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyet almıştı. 32 puanla birinci sıırada yer alan Fenerbahçe, 31 gol atarken 15 gol yemişti.

Bu sezon ise İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe 13. hafta sonunda Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından 3. sırada yer alıyor. 8 galibiyet, 3 berabirlik 2 mağlubiyetle 27 puan toplayan Fenerbahçe 21 gol atıp 13 gol yedi.

SORUN DEPLASMANDA
Fenerbahçe geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da kendi evinde sorun yaşamıyor. Evinde 7 karşılaşmaya çıkan İstanbul temsilcisi 6 galibiyet 1 de beraberlik aldı. İç sahada oldukça başarılı olan sarı lacivertliler deplasmanda ise aynı başarıyı gösteremiyor. Deplasmanda 6 maça çıkan Fenerbahçe 2 Galibiyet, 2 beraberlik 2 de mağlubiyet aldı.