Seyirci Sınırlamasına Tepki

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu takımlarından Diyarbakır BüyükşŸehir Belediyespor, Galatsaray ile yapacağŸı maça getirilen seyirci sınırlamasına tepki gösterdi.

Diyarbakır BüyükşŸehir Belediyespor Futbol şžube Sorumlusu Mahmut DağŸ, yaptığŸı açıklamada, LJevre ve şžehircilik İl MüdürlüğŸünün, 13 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadı'na 4 bin 600 seyircinin alınabileceğŸi yönündeki teknik rapora itiraz ettiklerini söyledi.

Galatasaray ile 24 Aralık'ta yapacakları maçın hem kendileri hem de Diyarbakır açısından çok önemli olduğŸunu belirten DağŸ, şŸunları söyledi:
"On binlerce seyirci Galatasaray ile yapacağŸımız maçı izlemek istiyor. Bu nedenle stadın tamamen açılmasını istiyoruz. Valilik ve Spor İl MüdürlüğŸü ile görüşŸmelerimiz oldu. Bize gösterdikleri gerekçe stadın çökme tehlikesi ile karşŸı karşŸıya bulunduğŸu. EğŸer çökme tehlikesi varsa 4 bin 600 seyirci için de aynı tehlike söz konusu. Sonuç olarak ya stadı tamamen kapatsınlar ya da bu karardan vazgeçsinler."
Galatasaray karşŸılaşŸmasından galibiyetle ayrılmak istediklerini belirten DağŸ, konuşŸmasını şŸöyle sürdürdü:
"Bu maça kazanmak için çıkacağŸız. Hedefimiz galibiyet olacaktır. Ancak karşŸılaşŸmanın hoşŸgörü içinde oynanması bizim önceliğŸimiz olacak. Umarız herkesin keyifle izleyeceğŸi bir maç olur."
 

Kaynak: AA