Bandırmaspor Adım Adım Ptt 1. Lig'e Gidiyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk yarıyı 36 puanla lider kapatan Bandırmaspor, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında elinden kaçırdığı PTT 1. Lig'e bu yıl yükselmeyi hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ligdeki en iyi sezonunu geçiren Bandırma ekibi, ilk yarıda aldığı 11 galibiyet ve 3 beraberlikle 36 puan topladı.
Geçen sezonun ilk yarısına göre 9 puan fazla alarak önemli bir başarı yakalayan Bandırmaspor, yüksek performans sergilediği ve 35 puana ulaştığı 2010-2011 sezonunu da geride bıraktı.
Bandırma temsilcisi, geçen sezon ilk yarıda 8 galibiyet ve 3 beraberlikle 27 puan toplamış, 30 gol atmıştı. Bordo-beyazlılar bu sezon ise aynı dönemde rakip filelere 29 gol gönderip ilk yarının en fazla gol atan takımı oldu. Geçen sezonun ilk yarısında 28 gol yiyen Bandırma ekibi, bu sezon aynı dönemde kalesinde 18 gol gördü.
İlk yarısını 35 puanla kapattığı 2010-2011 ve 34 puanla bitirdiği 2011-2012 sezonlarında elinden kaçırdığı PTT 1. Lig'e bu yıl yükselmeyi hedefleyen Bandırmaspor, bunun için eksik olan mevkilere mutlak takviye planlıyor.
- "O sene, bu sene"
Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu, ligin son 3 maçında önemli 5 puan kaybettiklerini söyledi.

Hatayspor ile çok önemli bir maça çıktıklarını anlatan Çapanoğlu, "Orada aldığımız bir puan çok önemli ancak 3-1 galip iken maçı 3-3'e getirdiğimiz için üzgünüz. Sarıyer, farklı kazanacağımız maçtı ama kaybettik. Son maçta kazanarak ise ilk yarıyı 5 puan farklı lider bitirdik" dedi.

Çapanoğlu, ligin iddialı ekiplerinden olan yakın takipçileri İnegölspor ve Göztepe'nin 5, Hatayspor'un ise 8 puan önünde bulunduklarını anlattı.
İlk yarı sonu itibarıyla en iyi sezonlarını geçirdiklerini vurgulayan Çapanoğlu, şöyle konuştu:
"Yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftar bütünleşmesini iyi sağladık. Bu sezona çok iyi başladık ve sonucunu bu şekilde aldık. İkinci yarıya sahamızda başlayacağız. Başlangıcı ilk yarıdaki gibi yaparsak hedefimize ulaşacağımıza, iki sezon kaçırdığımız PTT 1. Lig'e yükseleceğimize inanıyorum. Bunun için mutlaka transfer gerekiyor. Özellikle ileride sorun yaşıyoruz. Muharrem Ozan Cengiz'in sakatlanması, kırmızı ve sarı kartlar nedeniyle ileri uçta ciddi problem yaşadık. Bundan dolayı bir santrfor, bir de hücuma dönük kanat oyuncusu alacağız. Grubumuzda İnegölspor, Göztepe, Hatayspor, Sarıyer, Nazilli Belediyespor gibi iddialı, çok iyi takımlar var. Şu an avantajlı görünen, ilk sıraları paylaşan üç takım. Liderliği korumaya çalışacağız. Lig sonuna kadar bu avantajı korursak Bandırma'nın yıllardır özlemini çektiği PTT 1. Lig'e kavuşuruz."

Kaynak: AA