Liverpool'un Bu Sezon Tadı Yok

İngiltere Premier Lig'de geçen sezon şŸampiyonluğŸu son anda Manchester City'e kaptıran Liverpool, bu sezon sergilediğŸi performansla şŸampiyonluk yarışŸında rakiplerinin gerisinde kaldı.

Menajer Brendan Rodgers yönetiminde geçen sezon kulübün 24 yıllık şŸampiyonluk özlemine son vermeye çok yaklaşŸan ancak yaşŸadığŸı puan kayıplarıyla ligi Manchester City'nin iki puan gerisinde tamamlayan Liverpool, bu sezon puan cetvelinin orta sıralarından kurtulamadı.
Ligin ilk 16 haftasında 7 kez mağŸlup olan ve üç kez de sahadan bir puanla ayrılan Liverpool, 21 puanla puan cetvelinin onuncu sırasında yer alıyor. Geride kalan haftalarda Manchester City, Manchester United, Chelsea, Aston Villa, West Ham, Newcastle United ve Crystal Palace takımlarına kalesinde 16 gol görerek mağŸlup olan Liverpool, Everton, Sunderland ve Hull City ile de berabere kaldı.
Maçlarını dünyaca ünlü 45 bin 500 kişŸilik Anfield Road Stadı'nda oynayan Liverpool, geride kalan haftalarda sahasında yaptığŸı 8 maçtan üçünde galibiyete ulaşŸırken, rakipleriyle 3 kez berabere kaldı, 2 kez de mücadeleden puansız ayrıldı.
- "Devler Ligi"nde tek galibiyet
UEFA şžampiyonlar Ligi'nde bu sezon Real Madrid, Basel ve Ludogorets ile B Grubu'nda yer alan Liverpool, oynadığŸı 6 maçta sadece bir kez galip gelebildi.
Grup maçlarında 2 kez berabere kalan, 3 kez de sahadan mağŸlubiyetle ayrılan "Kırmızılar", 5 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Grubun ilk maçında evinde Bulgar ekibi Ludogorets'i 2-1 mağŸlup eden Liverpool, Basel'e 1-0, Real Madrid'e 3-0 ve 1-0 yenilip, Ludogrotes ile 2-2, Basel'le de 1-1 berabere kaldı.
Liverpool, grubunda 5 puanla 3. sırada yer alarak, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.
- Suarez'in boşŸluğŸu dolmadı
şžampiyonluk yarışŸında geçen sezon rakip fileleri 101 kez havalandırmayı başŸaran Liverpool, attığŸı 31 golle takımının skor yüküne büyük katkı sağŸlayan ancak sezon sonunda takımdan ayrılan Uruguaylı yıldız Luis Suarez'in yerini dolduramadı.
27 yaşŸındaki futbolcunun 75 milyon sterline İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya gitmesine izin veren Liverpool, yaz döneminde kadrosunu 6 yeni transferde güçlendirse de bu futbolculardan şŸu ana kadar istediğŸi verimi alamadı.
"Kırmızılar" toplam 49 milyon sterline Southampton'dan Adam Lallana, Dejan Lovren ve Rickie Lambert, 20 milyon sterline Benfica'dan Lazar Markovic, 12 milyon sterline Sevilla'dan Alberto Moreno, 10 milyon sterline Bayer Leverkusen'den Emre Can ve 16 milyon sterline de AC Milan'dan Mario Balotelli'yi renklerine bağŸladı.
Liverpool Menajeri Rodgers, Premier Lig'de daha önce Manchester City forması giyen ve sıradışŸı tepkileriyle gündemden düşŸmeyen Mario Balotelli'yi transfer ettiğŸi için sık sık eleşŸtirilirken, İtalyan futbolcu şŸu ana kadar Premier Lig, Lig Kupası ve şžampiyonlar Ligi'nde 15 maçta toplam 986 dakika forma şŸansı buldu ve yalnızca iki gol atabildi.
Liverpool'un kadrosuna kattığŸı Sırp forvet Markovic ise forma giydiğŸi 12 maçta şŸu ana kadar gol atma başŸarısını gösteremedi.
- Sturridge sakatlığŸı nedeniyle uzun süredir formaya uzak
Premier Lig'de geçen sezon rakip fileleri 21 kez havalandıran ve takım arkadaşŸı Luis Suarez'in ardından en çok gol atan ikinci futbolcu olan Sturridge, bu sezon yaşŸadığŸı sakatlık nedeniyle uzun süredir forma şŸansı bulamadı.
Sezon başŸında 3 kez forma giyen ve 1 gol atan İngiliz futbolcu, eylül ve ekim ayında yaşŸadığŸı sakatlık nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Kasım ayında antrenmanlara başŸlayan ancak uyluk adalesinde yeni bir sakatlık yaşŸayan Sturridge'in 6 hafta daha sahalardan uzak kalacağŸı açıklanmışŸtı.
 

Kaynak: AA