Kasımpaşa - Eskişehirspor Maçının Ardından

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Eskişehirspor galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, Bursaspor'a karşı aldıkları ağır mağlubiyetin ardından takım olarak geri dönmelerinin kolay olmadığını söyledi.


Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında sahasında Eskişehirspor’u ağırlayan Kasımpaşa, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla 5. galibiyetini alan ev sahibi ekip, puanını 19’a yükseltti. Eskişehirspor ise, ligdeki 5. mağlubiyetini alırken, puanı 12’de kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, “Kritik haftalardayız. İlk devre bitiyor ve fazla maç kalmadı. Takımlar iyi puanlar alıp devreye iyi sonuçlarla girmek istiyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta Bursaspor’a karşı aldıkları 5-1’lik skorun ardından bu galibiyetin iyi olduğunu ifade eden Shota, “Geçtiğimiz haftadan sonra geri dönmek hoca ve futbolcular için kolay değil. Taraftarlar arkamızda rüzgar gibi oldu. Bizlere destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Sarı kartlar ve sakatlar oyuncu değiştirmeyi de etkiliyor. İlk devre iyiydik. Çok önemli bir gol bulduk ve skoru tuttuk. Bu sene hazırlık maçları dahil 2 maçta gol yemedik. İsmail’i de tebrik etmek istiyorum. Ligde ilk maçta oynadı ve umarım Türk futbolu genç bir yetenek kazanır” dedi.

“U21 İLE AYNI GÜN OYNAMAMIZ GEREKİYOR”
U21 takımının maçları A takımın maçlarıyla aynı gün oynadığını hatırlatan tecrübeli hoca, “Bir gün beğendiğim oyuncuyu tekrar geri gönderemiyorum. Bunları herkesin düşünmesi gerekiyor. Maçtan sonra bugün oynamayan oyuncuların oynaması lazım. A takımımız eksik, B takımdan gelen oyuncular bize destek veriyor" diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, maç sonu değerlendirmesinde, “Bugün daha iyisini ortaya koymak için gelmiştik. Futbol adına keyif veren bir takım görüntüsü ortaya koymak için buradaydık. Beklentilerimize karşılık veremedik. İkinci yarı toparlandık ama üretken olamadık. Böyle bir oyun ortaya koymamamız gerekiyordu. Üzgünüz. Fenerbahçe maçında futbol adına güzellikleri ortaya koyan takımın daha fazlasını yapması gerekirdi. Bugün bunu yapamadık. Çok fazla 'ah, vah' demenin faydası yok. İçinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız gerekiyor. Karabükspor maçında bu maçta yapamadıklarımızı yapmak istiyoruz. Genç kardeşlerimiz elinden geleni yapacaklar. Karabükspor maçı alt sıralardan kurtulmak için önemli bir maç haline geldi” şeklinde konuştu.

“ÇIKIŞ YAKALAMIŞKEN, DÜŞÜŞLER OLUYOR”
Sezon başında maliyetli oyuncular ile yollarını ayırdıklarını ifade eden Sağlam, “Biz sezon başında transfer politikasında elimizdeki maliyetli oyunculardan kurtulup, genç oyuncularla yola çıktık. Bunun avantajının yanı sıra dezavantajı da oluyor. Birkaç maç iyi oynarken, daha sonra düşüş yaşanabiliyor. İçinde bulduğumuz durum genç oyuncuların psikolojilerini de etkileyebiliyor. Bunları birer birer düşünmek lazım. Geçen hafta biraz olumsuz oldu ama ondan önceki haftalarda elinden geleni yapan bir oyuncu topluluğu vardı. Tam yukarı çıkarken, yine düşüş başladı.

İnişler, çıkışlar yaşanıyor. Her hafta daha tecrübe kazanmış, ligde ses getirecek bir takım görüntüsü vermemiz lazım. Bugün bu beklentilerimizden uzak bir takım vardı” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile oynayacakları maçı da değerlendiren Sağlam, “Bu maçları çok önemsiyoruz. Ciddi bir karşılaşma. Oyuncularımızın gelişimi için iyi kullanmaya çalışacağız. Futbol her kesim insanı birbirine kaynaştıran bir unsur. Herkes bizim insanımız. Dostluk köprülerini ortaya koyabilecek şekilde bu karşılaşmaları değerlendirmemiz gerekiyor. Taraftarlarımıza iş düşüyor. Fair-play ruhunun ortaya koyulduğu bir ortam oluşur inşallah” açıklamasında bulundu

“TEKLİF ALAN OYUNCULARIMIZ VAR”
Takımın oyuncuya ihtiyacının olduğunu dile getiren Sağlam, "Gerçeklerle yüzleşip, beklenti ortaya koymak durumundayım. Çıkıp, ‘Şunu istiyorum’ desem doğru olmaz. Ayrılacak oyuncularımız, teklif gelen oyuncularımız var. Bunları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Taraftarları ve camiayı da belli bir beklenti içine sokmamamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA