Dünya Şampiyonu Öğrenci, Okulunun Gururu Oldu

Dünya Dövüş Sanatları Festivali Muay Thai Dünya Şampiyonasında 57 kiloda dünya şampiyonu olan Ahmet Yasin Gürs (18), öğretmenlerinin ve arkadaşlarının gurur kaynağı oldu.

Antrenör Hasan Topal'ın çalıştırdığı Gürs, 24-28 Ekim'de İstanbul'da 63 ülkeden sporcuların katıldığı şampiyonada, final maçında İran'lı rakibini yenerek 57 kiloda dünya şampiyonluğunu elde etti.
Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan milli sporcunun elde ettiği başarısı öğretmenleri ve arkadaşları arasında sevince neden oldu.
Okul Aile Birliği'nin Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdiği Gürs, AA muhabirine, 2015'de büyükler kategorisinde ringe çıkacağını ve başarılarını devam ettireceğini söyledi.

Babasının sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için 4 yıl önce spora teşvik ettiğini hatırlatan Gürs, Ağustos'ta Kayseri'deki Türkiye şampiyonasında 55 kiloda birinci olduğunu belirtti.

Gürs, Muay Thai'nin yanı sıra karate ve judo kurallarının uygulandığı ju jitsu sporuyla da ilgilendiğini ve başarı elde ettiğini kaydetti.

Dünya şampiyonu olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Gürs, şöyle dedi:
"İyi bir idman programı sayesinde Kayseri'de Ağustos ayında yapılan Türkiye Ju Jitsu şampiyonasında 55 kiloda şampiyon oldum. İstanbul'da 24-28 Ekim'de 63 ülkeden sporcuların katıldığı Dünya Dövüş Sanatları Festivali kapsamında düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonasında 57 kiloda dünya şampiyonluğunu elde ettim. Bu başarıları elde etmemde antrenörüm Hasan hocam ile okul idarecileri, öğretmenlerim ve arkadaşlarımın desteği oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Dünya şampiyonluğu en büyük hayalimdi, hayalime ulaşmak benim için büyük bir mutluluk."
Gürs, 2015'de büyükler kategorisinde mücadele edeceğini, çok çalışarak şampiyonluklarına yeni şampiyonluklar eklemek istediğini kaydetti.

Antrenör, Hasan Topal da, milli takıma sporcu yetiştirmenin gurur verici olduğunu belirterek, "Dünya şampiyonu sporcumuz Ahmet, çevik ve kuvvetli bir sporcu. Antrenör olarak milli takıma sporcu yetiştirmek için çalışıyoruz. Yetiştirdiğimiz sporcuların başarıyla mutlu oluyoruz" dedi.

Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlker Özer, öğrencileri Gürs'ün, başarısıyla okulun gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Gürs'ün dünya şampiyonluğunun diğer öğrencilere örnek olduğunu kaydeden Özer, "Ahmet'in şampiyonlukları sayesinde öğrencilerimizin spora ilgisi arttı. İdaremize Muay Thai kursu açılması için başvuru yapan çocuklar var. İnşallah şampiyon sayısını arttırırız" diye konuştu.

Kaynak: AA