Van'daki Olaylı Maç

Van Büyükşehir Belediyespor, Bergama Belediyespor maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Van Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Metin Doğrul, yaptığı yazılı açıklamada, Spor Toto 3. Lig'de pazartesi günü oynadıkları Bergama Belediyespor mücadelesinde rakip takım oyuncusu Gökhan Çetinus'un gol sonrasında yaptığının "provokasyon girişimi" olduğunu ileri sürdü.
Davranışın "art niyetli olduğunu" ve "önceden çalışıldığını" iddia eden Doğrul, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Attıkları gol sonrası topluca kentin yerel yöneticileri, mülki amirleri ve kulüp yöneticilerinin bulunduğu şeref tribününe doğru yapmış oldukları asker selamı, açık bir provokasyon girişimidir. Provokatif bir eylem olduğu, maç sırası ve sonrasında ortaya çıkan görüntüler ile davranışlardan net olarak anlaşılmaktadır. Maç sonrasında da şehit ve gazi ailelerini de işe alet edilmesi, ailelerle topluca fotoğraf çekilip basına servis edilmesinden de net olarak anlaşılmaktadır. Spora siyaset bulaştırılmaya çalışılmaktadır. Bunu belli oranda da başarmışlardır."
Açıklamasında kulübün, kulüp yöneticilerinin ve yerel yöneticilerin yoğun bir saldırıya maruz kaldığını savunan Doğrul, güçlü bir demokratik kamuoyu ve taraftar desteğine sahip olduklarını bildirerek, takımlarını barışın, kardeşliğin ve centilmenliğin adresi yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA