İtalya'dan Futbol

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 13. haftasının önemli maçında Roma, İnter'i 4-2 yendi.

Roma Olimpiyat Stadı'ndaki maçı, hakem Paolo Silvio Mazzoleni yönetti.
Gol düellosu şeklinde geçen mücadelede perdeyi 21. dakikada Roma'dan Gervinho açtı. Gervinho'nun golüyle 1-0 öne geçen sarı kırmızılı takıma İnter'den cevap gecikmedi ve 36. dakikada Andrea Ranocchia karşılaşmaya yeniden eşitliği getiren golü kaydetti.

İlk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarının başında Romalı Jose Cholevas, takımını yeniden öne geçirdi ancak İnter'in bir dönem Roma forması da giyen golcüsü Pablo Daniel Osvaldo, 57. dakikada maça yeniden dengeyi getirdi: 2-2.
Karşılaşmanın 60. dakikasında bu kez Roma'da sahneye Boşnak oyuncu Miralem Pjanic çıktı. Takımını yeniden öne geçiren Boşnak milli oyuncu, Roma'nın 90+2'nci dakikada kazandığı serbest vuruşta da topun başına geçti. Plase bir vuruşla topu ağlara gönderen Pjanic, kendisinin ikinci takımının dördüncü golüne imzasını attı.
Karşılaşma Roma'nın 4-2 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla önceki hafta İnter'in başına geçen Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini, Milano ekibindeki ikinci döneminin ilk yenilgisini aldı.
Roma, puanını 31'e yükseltirken, 17 puanda kalan İnter, 11. sıraya geriledi.
Lider Juventus da Torino derbisinde, Andrea Pirlo'nun 90+3'üncü dakikada attığı golle 2-1 galip gelerek puanını 34'e çıkardı.

Kaynak: AA