Gündem Özeti / 1 Aralık 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Rusya Devlet Başkanı Putin Ankara'da
- Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin 5. Toplantısı'na katılmak üzere Türkiye'ye gelecek Vladimir Putin, Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüşecek. Davutoğlu, heyetler arası toplantının ardından Putin onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.
(Ankara/13.00/13.45/17.45/18.00/18.30)
2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.
(Ankara/11.00)
3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısına katılacak, Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği üyeleriyle toplantı yapacak.
(İzmir/10.30/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığını devralmasına ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı düzenleyecek.
(Ankara/10.00)
2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Toplantısı'nın açılışında konuşma yapacak, AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı'nın 2. aşamasını açıklayacak.
(Ankara/09.30/10.30)
3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile kahvaltıda bir araya gelecek.
(Ankara/09.30)
4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile görüşecek.
(Ankara/07.50)
5- Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi toplantısı yapılacak.
(TBMM/09.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davası ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 50 teşkilat üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edilecek.
(Kahire)
4- Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya dışişleri bakanları, Danimarka'da bir araya gelerek yıllık değerlendirme yapacak, Ukrayna ve Ortadoğu'daki durum ile AB yatırım planını ele alacak.
(Kopenhag)

GÜNCEL
1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.
(Karaman)
2- TSE Başkanı Hulusi Şentürk, "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi"nin tanıtım seminerine katılacak.
(Gaziantep/09.30)

SPOR
1- Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın son maçlarında Kardemir Karabükspor-Beşiktaş, Trabzonspor-Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek.
(Karabük/18.00/Trabzon/20.30)
2- Türkiye Basketbol Ligi'nde 8. hafta, Türk Telekom-Galatasaray Liv Hospital maçıyla tamamlanacak.
(Ankara/19.00)
3- Galatasaray Kulübü, futbol takımının başına getirdiği teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sözleşme imzalayacak.
(İstanbul/14.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA