Kütahya Askf Başkanı Cengiz Açıklaması

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, İl Hakem Kurulu'nun tavırlarını değiştirmesi gerektiğini ve kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini belirterek, aksi takdirde hatalı veya talimatla verilen kararların tribünlerde istenmeyen olaylara neden olabileceğini bildirdi.

Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, amatör maçlarda verilen hatalı hakem kararları yüzünden kulüplerin mağdur duruma düştüğünü belirtti.

Hakemlerin kararlarını talimatla değil, oyun kurallarına göre vermesi gerektiğini iddia eden Cengiz, şunları kaydetti:
"İl Hakem Kurulu, kendine çeki düzen vermesi gerekir. Hakemlerin kararları ve çaldığı düdüklerin adil olması ve özellikle oyun kurallarına göre olması gerekiyor. Hakemler gördüklerini çalarak karar verirlerse, bir sıkıntı olmaz. Ancak hakemler, kararlarını oyun kurallarına göre değil de talimatlara göre verirlerse büyük sıkıntılar oluyor. Maçların oynanması, başlatılması veya tatil edilmesi oyun kurallarına göre verilmiyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Hakemler, karar verirken çok dikkatli olması gerekiyor. Zor şartlar altında liglere katılan takımların terfi veya tenzillerinin performanslarına göre belirlenmesi gerekiyor. Ancak hakemlerin hatalı kararları bu durumu değiştiriyor. Birinin hakkı alınıp, başkasına veriliyor. İl Hakem Kurulu, bu noktada yıllardır değişmeyen tavrını değiştirmeli ve kendine bir çeki düzen vermelidir. Çünkü hatalı veya talimatla verilen kararlar, sahadan tribünlere sıçrayabiliyor ve istenmeyen olaylara neden olabiliyor."
Cengiz, hakemlerin sezon başından beri verdikleri kararları gözden geçirmeleri takdirde hatalarını göreceklerini ifade etti.

Kaynak: AA