Eskişehirspor 50. Yıl Belgeseli

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Üç büyüklerinin hegomanyası altındaki ligde Anadolu'nun başkaldırısı olan Eskişehirspor inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, mutlaka şampiyon olacaktır" dedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehirspor'un 50. Yıl Kutlamaları için hazırlanan belgesel çekimleri devam ediyor.
Büyükerşen, Balmumu Müzesi'nde yapılan çekimlerde, Eskişehirspor'un temelinin Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisi takımı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Futbol Federasyonu bizden bu başarılı takımın Eskişehirspor ismiyle Türkiye Liglerinde oynamasını istedi. Ve böylece Eskişehirspor 1965 yılında kadrosunun çoğunluğu üniversiteli oyunculardan oluşan bir takım olarak, Türkiye Liglerinde boy göstermeye başladı.

Üç büyüklerinin hegomanyası altındaki ligde Anadolu'nun başkaldırısı olan Eskişehirspor inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, mutlaka şampiyon olacaktır."
Son yıllarda maçlara az gitmesinin nedenini de değinen Büyükerşen, "İlk dönemlerde Eskişehirspor'un neredeyse hiçbir maçını kaçırmıyordum. Fakat çifte kupa kazandığımız yıl olan 1971'de Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, yenilgiye kızan Galatasaray taraftarları bana saldırdı ve ellerinden zor kurtuldum. Bu nedenle artık maçları tribünden fazla izlemiyorum."

Kaynak: AA