Beşiktaşlı futbolcular kazan kaldırdı

Beşitaş'ta derbi sonrası sabırlar taştı. Yönetim hakem hataları nedeniyle TFF'ye gitme planı yaparken, kırmızı kartla atılan Gökhan Töre ve Olcay Şahan isyan etti.

Onursal başkanlarının adını taşıyan sezonda büyük haksızlığa uğradıklarını savunan Beşiktaş Yönetim Kurulu, TFF'den Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu ismindeki Süleyman Seba'nın kaldırılmasını talep edecek.

Beşiktaş yönetimi Onursal Başkanları Süleyman Seba'nın adını taşıyan sezonda büyük haksızlığa uğramaktan yakınırken, TFF'den bu ismin kaldırılmasını talep edecek.

Beşiktaş'a oyun ve operasyonların yapıldığını düşünen bazı siyah-beyazlı yöneticiler, 'Süleyman Seba' sezonun isminin kaldırılmasını istiyorlar.

Gerekçe olarak da, 'Bazıları Süleyman Seba sezonunda Beşiktaş şampiyon yapılacak iddialarını ortaya atıp suni bir gündem yaratıyor. Bir yandan da Seba'nın adını taşıyan sezonda en çok bizim aleyhimize hatalar yapılıyor ve sessiz kalmamız bekleniyor. Bu ismin ağırlığı altında eziliyoruz' diyorlar.

BEŞİKTAŞ PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe derbisindeki kötü tezahürat ve saha olayları nedenleriyle Beşiktaş Kulübü'nü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde futbol disiplin talimatının 53. maddesi gereği 'çirkin ve kötü tezahürat' ve 52. maddesi gereği 'saha olayları' nedeniyle Beşiktaş Kulübü'nün PFDK'ya sevkine karar verildi.

Bursaspor, 'çirkin ve kötü tezahürat', Mersin İdmanyurdu ise 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları' nedenleriyle yine PFDK'ya sevk edildi.

Çaykur Rizespor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Çaykur Rizesporlu Ali Adnan'ın ise futbol disiplin talimatının 43. maddesi gereği 'kural dışı hareketi' nedeniyle 3 Kasım 2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.

Gençlerbirliği Kulübü Teknik Sorumlusu Naci Şensoy da İstanbul Başakşehir maçında 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle PFDK'ya tedbirli olarak sevk edildi.

PTT 1. Lig'den Manisaspor, Elazığspor, Karşıyaka ve Albimo Alanyaspor ile Elazığsporlu futbolcu Onur Güney, Bucasporlu futbolcu Erkan Taşkıran, Karşıyaka yöneticileri Mehmet Yaya ve Korhan Yetiş de PFDK'ya sevk edilenler arasında yer aldı.

Diğer yandan Spor Toto 2 ve 3. liglerde de birçok kulüp, sporcu ve idareci PFDK'ya sevk edildi.

FUTBOLCULAR İSYAN ETTİ

Beşiktaşlı futbolcular büyük tartışma yaratan hakem kararları nedeniyle adeta kazan kaldırdı.

Erciyes deplasmanında kırmızı kartla atılan Gökhan Töre, Emre Belözoğlu'na kart çıkmamasına tepki gösterdi, “Kurallar her hafta değişiyor mu” dedi. Olcay Şahan ise “Yaptığım harekete faul verilebilir ama kesinlikle kartlık değildi. Avrupa'daki birçok ligde böyle temaslara kart bile verilmiyor” diye konuştu.

Süper Lig'de liderlik koltuğunu kaybeden Beşiktaş'ta tartışmalı hakem kararları sabırları taşırdı. Kayseri Erciyes ve Fenerbahçe maçlarında kırmızı kart gören Olcay Şahan ile Gökhan Töre isyan bayrağı açtı.

Kayseri Erciyes deplasmanında 4. hakeme, “F... off” dediği gerekçesiyle direkt kırmızı kartla atılan Gökhan Töre'nin, Fenerbahçe derbisinin ardından yakın çevresine, “Benim günahım neydi? Bana göre bu laftan dolayı hiç kimse kırmızı kart görmemeli ama madem bana gösteriliyor o zaman bu kelimeyi kullanan herkes oyundan atılmalı. İnsanın aklı karışıyor. Bu kural her hafta değişiyor mu? Tükçe küfür edenler bile kırmızı kart görmüyor” diyerek, Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart görmemesine tepki gösterdiği ifade edildi.

‘Kendini hemen bıraktı'

Gökhan Töre'nin yanı sıra Fenerbahçe derbisinin 43. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart görerek 43. dakikada oyun dışı kalan Olcay Şahan da çarpıcı ifadeler kullandı.

FIFA kokarlı hakem Bülent Yıldırım'ı eleştiren siyah-beyazlı futbolcunun, “Başta İngiltere olmak üzere Avrupa'da birçok ligde böyle temaslara kart gösterilmiyor. Bana göre ikinci sarı kart çok ağır oldu. Emre'ye o şekilde düşecek sertlikte bir hareket yapmadım. Tamamen kendini yere attı. Faul verilebilir ama sarı kart değildi. Bize çok haksızlık yapılıyor. Artık kendimizi toparlamalıyız. Bir an önce ayağa kalkarak kaldığımız yerden yola devam etmeliyiz” diye konuştuğu bildirildi.