Anadolu Efes-pınar Karşıyaka Maçının Ardından

Karşıyaka Basketbol Şubesi, Anadolu Efes Kulübü'nün Krstic'in sakatlandığı pozisyonla ilgili oyuncuları Mutlu Demir'i hedef gösteren açıklamalarının kabul edilebilir olmadığını bildirdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, sert ve kaliteli basketbol kavramının içinde sakatlanmaların da yer aldığı, sahaya emek koyanların hiçbir şekilde sakatlık olmasını istemeyeceği ve buna yönelik olarak kasıtlı hareket yapmayacağı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Anadolu Efes tarafının gerek başantrenörü gerekse menajeri yoluyla görüntülerden de net olarak anlaşılacağı üzere hiçbir kasıtlı niyeti olmayan oyuncumuz Mutlu Demir'i hedef gösterir yönde izledikleri tavır kabul edilebilir değildir. Bu tavır kabul edilebilir olmadığı gibi bizce tamamıyla yardımcı antrenörleri tarafından maç sonu sergilenen seviyesizliği, terbiyesizliği, saygısızlığı ve spor ruhuna aykırılığı örtme çabasından başka bir amaç taşımamaktadır. Maça yönelik yapılacak eleştiri veya beyanatların başında öncelikle bu gelmelidir."
Müsabakalar tamamlandığında sporun varoluş sebebine uygun davranılmasının gerektiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Maalesef pazar günü yıllarca üst seviyelerde görev almış bir antrenörün, işin daha temelinde, karakter ve ahlak noktasında eksik kaldığını üzülerek gördük. Kendilerini açıklama yapma nokta ve yetkisinde gören kişilerin olayların tümüne vakıf objektif açıklamaları samimiyetlerini ortaya koymaktadır. Aksi halde bu açıklamalar taraf olmaktan öteye geçmemektedir. Basketbolda tüm dünyada kendi adını markalaştırmış bir antrenörün maç sonu kendi yardımcısını kontrol edemeyip, üzerine de maç içerisindeki sertliği, futboldan hiçbir benzerliği olmayan bir olayla özdeşleştirmesi bizce ekip olarak maçı tekrar izleyerek yorumlamalarını gerektirmektedir. Türk basketbolunda yıllardır ekol olmuş, yüzlerce oyuncu, onlarca antrenör yetiştirmiş bir kulübün bu değerlendirmeyi daha aklı selim bir şekilde yapacağından ve kendi içerisinde değerlendireceğinden şüphemiz yoktur."
Müsabakanın hakemlerin takımlar ve oyuncular kadar uyanık olmadığı belirtildiği açıklamada, "Maçın içerisinde çalınan ve yeri geldiğinde çalınmayan düdükler, bizi art niyet olmadığına dair sebep aramaya sevk etmektedir. Bırakın faullerdeki yorum farklılıklarını, panyaya müdahale, şuta yapılan faul sonrası gibi net pozisyonlarda verilmesi gereken kararlarda bile yaşanan yanlışlar veya tereddütler tarafımızca hatadan öteye geçmektedir" ifadeleri aktarıldı.
Açıklamada, müsabakada sakatlanan Nenad Krstic'e geçmiş olsun dilekleri de iletildi.

Kaynak: AA