Almanya'da kara gece!

Şampiyonlar Ligi D Grubu dördüncü maçında Galatasaray, deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu dördüncü maçında Galatasaray, deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi.

Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşma 4-1 Borussia Dortmund üstünlüğüyle sonuçlandı. Alman temsilcisine galibiyeti getiren goller 39. dakikada Reus, 56. dakikada Sokratis, 74'te Immobile ve 85. dakikada Semih(KK)'den geldi.

Aldığı bu sonuçla gruptaki puanını 12'ye yükselten Dortmund, gruptan çıkmayı garantilerken, temsilcimiz Galatasaray 1 puanla son sırada kaldı.

Grubun diğer maçında Arsenal ile Anderlecht Londra'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 3-3 eşitlikle sonuçlandı.

PRANDELLI'DEN BURAK'A KESİK

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, Borussia Dortmund deplasmanında tek forvet ile çıkmayı tercih etti. Kasımpaşa maçında oyuna girdikten sonra oyunun akışını değiştiren isim olan Umut Bulut'u ilk 11'e taşıyan İtalyan çalıştırıcı, Burak Yılmaz'ı ise kulübeye çekti. Bruma, Telles ve Olcan'ı da yedek soyunduran Prandelli, sağ bekte Tarık'a, sol bekte ise Hakan Balta'ya görev verdi.

Prandelli, İstanbul'daki ilk müsabakaya göre Burak Yılmaz ve Telles'i yedek soyundururken, Pandev'i ise kadroya almadı. İtalyan teknik adam, Almanya'daki maçta Umut Bulut, Hakan Balta ve Dzemaili'ye ilk 11'de görev verdi.

KLOPP'TAN HUMMELS DEĞİŞİKLİĞİ

Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jürgen Klopp ise ilk maça göre takımın oluşumunu bozmadı.

Alman teknik adam sakatlığı bulunan ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilen savunma oyuncusu Mats Hummels'in yerine Erik Drum'u sahaya sürdü. Sakatlığından sonra henüz iyileşmeyen, ancak antrenmanlara başlayan milli futbolcu Nuri Şahin kadroda yer almazken, sarı-siyahlı takımda forma giyen Türk asıllı Alman Milli Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan ise yedekler arasında yer aldı.

MAÇ SONA ERDİ


M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90' Galatasaray sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sneijder'in ortasında savunma topu karşıladı.
90' Kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleye gönderilen topu Muslera kontrol etti.
90' Sol kanattan gelişen Dortmund atağında Immobile, Dzemaili'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve Dzemaili sarı kart gördü.
90' Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
90' Bu arada Anderlecht, Arsenal karşısında skoru 3-3'e getirdi.
87' Oyun yeniden başladı. Top Borussia Dortmund'da... Maçta artık son anlar...
86' Bu arada tribünlerde yanan meşalelerden dolayı oyun bir kez daha durdu.
85' Sol kanattan gelişen Dortmund atağında ceza alanına yapılan ortada Immobile'nin ceza alanı içi sağ çaprazından kale sahasına sert çevirdiği topta Semih topu uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına gönderdi.
85' GOL! Semih Kaya (kendi kalesine)
80' Bu kez gelişen Dortmund atağında Mkhitaryan'ın ceza alanına ortasında Aubameyang'ın kafa vuruşunda top Muslera'da kaldı.
79' Gelişen atağımızda Sneijder'in ceza alanı dışından sert şutu savunmaya takıldı.
78' Sol kanatta gelişen atağımızda Sneijder'in pasında topla buluşan Dzemaili, orta yaptı ama top doğrudan dışarıya gitti.
77' Gelişen atağımızda rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Sneijder'in ceza alanındaki Umut'a pasında araya savunma girdi.
76' Maalesef tam iyi oynadığımız, beraberlik golünü aradığımız dakikalarda kalemizde golü gördük.
75' Kalecimiz Fernando Muslera, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor...
74' Bir anda kontra atağa çıkan Dortmund'da sol kanatta topla buluşan Aubameynag, iç tarafta bulunan Immobile'ye pasını verdi. Immobile topu alıp karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.
74' GOL! Ciro Immobile
74' Bu arada Anderlecht, Arsenal deplasmanında skoru 3-2'ye getirdi. Arsenal 3-2 önde olan taraf.
73' Sol kanattan bir köşe vuruşu daha kullandık. Sneijder'in ortasında savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışında alan Sneijder'in sert şutu savunmaya takıldı.
70' GOOOOOOOOOOL!Hakan Balta
69' Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Paslaşarak kullandığımız köşe vuruşunun ardından Hamit'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
67' Sağ kanattan gelişen atağımızda Tarık, son çizgiye kadar indi ama orta açacağı sırada topu kaybetti.
66' Rakip yarı alanda gerçekleşen ikili mücadelede Hakan yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
65' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanımıza yapılan ortada savunmamız topu karşıladı.
64' Gelişen Dortmund atağında yarı alanımızın ortalarında topla buluşan Mkhitaryan, Hakan'ın müdahalesiyle yerd kaldı ve Hakan sarı kart gördü.
63' Borussia Dortmund'da Shinji Kagawa'nın yerine İlkay Gündoğan oyunda.
61' Grubun diğer maçında Anderlecht gol buldu ve Arsenal karşısında skoru 3-1'e getirdi.
60' Gelişen atağımızda Umut'un pasında topla buluşan Sneijder'in ceza alanına gönderdiği topa Dzemaili hareketlendi ama savunma araya girdi.
59' Grubun diğer maçında Arsenal, Anderlecht karşısında skoru 3-0'a getirdi.
58' Borussia Dortmund, ikinci yarıya etkili başladı ve baskısı sürüyor.
57' Alman ekibi sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Reus'un ortasında herkesi aşan top dışarıya gitti.
56' Dortmund sol kanattan bir köşe vuruşu daha kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topa kale sahası içinde vuran Sokratis topu ağlara gönderdi.
56' GOL! Sokratis
55' Oyun yeniden başladı. Kagawa'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Muslera topu yumrukladı.
54' Maçın hakemi yardımcılarını yanına çağırdı.
53' Bu arada tribünlerden atılan yabancı maddelerden dolayı maçın hakemi şu an oyunu durdurdu.
52' Bu kez sağ kanattan gelişen Dortmund atağında Aubameyang, hızla ceza alanına girdi ama içeriye çevirmek istediği topu Semih araya girerek kornere gönderdi.
51' Sol kanattan gelişen Dortmund atağında Kagawa'nın Reus'a pasında Reus'un ceza alanına ortasında top doğrudan dışarıya gitti.
50' Yine etkili geldik. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Sneijder'in Umut'a ara pasında Umut, topu istediği gibi kontrol edemedi.
49' Gole çok ama çok yaklaştık. Muslera, kale vuruşunu kullandı ve rakip ceza alanına yakın bir noktada Umut topu Sneijder'e indirdi ama Sneijder'in sert şutu sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.
48' Dortmund sol kanattan paslaşarak köşe vuruşu kullandı ama ardından Reus'un ceza alanına ortasına top herkesi aşarak oyun alanını terk etti.
47' Sol kanattan etkili gelişen Dortmund atağında Kehl'in ceza alanı içinde yerden pasında son anda Semih araya girdi.
46' İkinci yarı Galatasaraylu oyuncularımızın vuruşuyla başladı... Haydi Avrupa Aslanı...
D.A Borussia Dortmund, Marco Reus'un attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
44' Orta yuvarlak içinde Reus'a arkadan faul yapan Selçuk İnan sarı kart gördü.
43' Bir başka Dortmund atağında ceza alanımız içinde topla buluşan Aubameyang'ın ceza yayına yükselttiği topa Mkhitaryan sert vurdu ama top farklı şekilde dışarıya gitti.
42' Hızlı gelişen Dortmund atağında Kagawa topu ceza alanı ön bölümüne kadar taşıyıp ara pasını gönderdi ama savunmamız topa ayak koydu.
41' Kullandığımız serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından topu sol kanatta alan Sneijder'in ara pas denemesi başarısız oldu.
40' Sağ kanattan gelişen atağımızda Umut, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
39' Maalesef top ağlarımızda... Savunmadan atılan ara pasında sağ çaprazda topla buluşup ceza alanına giren Reus, karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu sol köşeden ağlara gönderdi.
39' GOL! Marco Reus
36' Gelişen Dortmund atağında Reus, Selçuk'a ceza alanımıza yakın bir noktada topu kaybetti ve ardından faul yaptı.
35' Dortmund sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Reus'un ortasında kale sahası içinde seken topa Subotic vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
34' Yarı alanımızda gerçekleşen ikili mücadelede Bender, Melo'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
33' Etkili gelişen Dortmund atağında Mkhitaryan, topu ceza alanı ön bölümüne kadar taşıyıp topuğuyla Kagawa'ya pasını verdi ve Kagawa da sağ ayağının dışıyla harika bir şut attı ama top neyse ki direğin hemen yanından dışarıya gitti.
32' Gelişen atağımızda Melo, rakip yarı alanın ortalarında topla buluştu ama Reus'tan sıyrılmak isterken topu ayağından biraz fazla açtı ve top taca gitti.
30' Dortmund, sol kanattan tehlikeli geldi. Kagawa, topu ceza alanı içinde taşıdı ve tam bir karambol oluştu ama ardından savunmamız topu karşılamayı başardı.
29' Yarı alanımızda topla buluşan Dzemaili, rakibi Mkhitaryan'dan kurtulmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
28' Grubun diğer maçında Arsenal, Anderlecht karşısında skoru 2-0'a getirdi.
27' Son bölümde Dortmund, yeniden baskılı oynamaya başladı...
26' Bir başka Dortmund atağında Kagawa'nın sol çaprazdan ceza alanına ortasında top Hakan'ın kontrolünde dışarıya gitti.
25' Bu arada Arsenal, penaltıdan bulduğu golle Anderlecht karşısında 1-0 öne geçti.
24' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahası içine gelen topa Sokratis kafa vuruşunu yaptı ve top üst direkten döndü. Ardından kalemize bir şut daha geldi ama savunmamıza çarpan top Muslera'da kaldı.
23' Sol kanattan gelişen Dortmund atağında Kagawa, ceza alanına girmek üzereyken Tarık topu kornere gönderdi.
22' Gelişen atağımızda Selçuk'un ceza alanı ön bölümüne yükselttiği topu Umut aşırttı ama Sneijder'den önce savunma araya girdi.
21' Rakip yarı alanda baskı yapıyoruz...
19' Gelişen Dortmund atağında ceza alanımıza yakın bir noktada sol çaprazda topla buluşan Kehl'in ortasında savunmamız topu karşıladı.
18' Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Selçuk'un ceza alanına ortasında oluşan karambolde topa vuramadık ve savunma topu uzaklaştırdı.
17' Gelişen atağımızda rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Melor, Reus'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
15' İlk etkili atağımıza Wesley Sneijder ile girdik... Haydi çocuklar... Devamı gelsin...
14' Etkili gelişen atağımızda Tarık'ın ceza alanına ortasında Sneijder, röveşata ile topa vurdu ama top kaleci Weidenfeller'de kaldı.
13' Galatasaraylı oyuncularımız oyuna yavaş yavaş ortak olmaya başladı...
12' Dortmund yarı alanında Hakan, ayağındaki topu çıkarmak isterken rakibinin sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
11' Grubun diğer maçında Arsenal, sahasında Anderlecht'i konuk ediyor. Mücadelede 0-0 devam ediyor.
10' Sol kanattan gelişen Dortmund atağında Kagawa, Reus'u ceza alanına kaçırmak istedi ama Reus o topa koşmadı.
9' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Hakan, Bender'e faul yaptı.
8' Bu kez savunmamıza topla buluşan Chedjou'nun sağ kanattan ileriye koşu yapan Sneijder'e uzun pasında ofsayt bayrağı kalktı.
7' Orta alanda topla buluşan Hakan'ın rakip ceza alanına ortasında Umut, topu kontrol etmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
6' Geride kalan bölümde ev sahibi ekip Dortmund topa çok fazla sahip oldu. Henüz atak geliştiremedik.
5' Sağ kanattan gelişen Dortmund atağında Kagawa'nın ceza alanına ortasında savunmada Cehdjou topu karşıladı.
4' Dortmund, bu kez sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Mkhitaryan'ın ceza alanına ortasında savunmamız topu karşıladı.
3' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Reus'un şutu üstten dışarıya gitti.
2' Sol kanattan gelişen Dortmund atağında Reus, ceza alanına girdi ama son anda Tarık topa ayak koydu ve topu kornere gönderdi.
1' Mücadele Borussia Dortmundlu oyunvuların vuruşuyla başladı...

İLK 11'LER

Dortmund'un ilk 11'i: Weidenfeller, Subotic, Papastathopoulos, Piszczek, Durm, Kehl, Bender, Kagawa, Reus, Mkhitaryan, Aubameyang

Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Tarık, Chedjou, Semih, Hakan, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Dzemaili, Umut