Sırbistan'daki Gergin Maçtan Beraberlik Çıktı

Sırbistan Süper Ligi'nin 14. haftasında Novi Pazar'ın Partizan konuk ettiği ve küçük çaplı bazı olayların meydana geldiği maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk takım Partizan, henüz 5. dakikada Danko Lazovic'in golü ile öne geçti.
Mücadelenin 10. dakikasında, evsahibi takım tribünlerinden atılan torpilin Partizan Teknik Direktörü Marko Nikoliç'e isabet etmesi sonucu, karşılaşmanın hakemi Vlado Glocoviç karşılaşmayı durdurdu.
Maçın yeniden başlamasının ardından, Novi Pazarlı taraftarlar, "savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemek" iddiasıyla yargılandığı Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (ICTY) "sağlık sorunları" nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan Sırp Radikal Partisi (SRS) lideri Voyislav Şeşely aleyhine slogan attı.
Stat görevlileri, maç boyunca birçok kez anons yaparak, taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.
Maçın ilk yarısı Partizan'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın skorunu belirleyen isim ise Novi Pazar'ın Brezilyalı futbolcusu Bruno Oliveira de Matos oldu. Matos, 78. dakikada kaydettiği golle maçta yeniden eşitliği sağladı.
Karşılaşmada başka gol olmayınca, şampiyonluk adaylarından Partizan, Novi Pazar deplasmanından bir puanla döndü.
Sırbistan Süper Ligi'nde, Partizan 35 puanla ilk sırada, bir maç eksiği bulunan Novi Pazar ise 21 puanla beşinci sırada yer alıyor.
Öte yandan geçen hafta Galatasaray ile Kızılyıldız arasında İstanbul'da oynanan basketbol maçı öncesinde bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesi nedeniyle gerginlik yaşanması beklenen Boşnakların yaşadığı Novi Pazar'daki mücadele öncesinde, polis tarafından hem şehir girişinde hem de şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Karşılaşmaya, Sırbistan İçişleri Bakanlığı'nın kararı gereği Partizan taraftarları giremedi.

Kaynak: AA