Ömer Aşık, Yeni Takımına Alışmaya Çalışıyor

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) bu sezon New Orleans Pelicans forması giyen milli basketbolcu ǖmer AşŸık, alışŸma sürecini bir an önce atlatıp takımının kazanması için elinden geleni yapmayı hedeflediğŸini söyledi.

New Orleans Pelicans'ın deplasmanda Washington Wizards'a 83-80 mağŸlup olduğŸu maçta 27 dakika sahada kalarak 1 sayı, 9 ribaunt ve 1 top çalmayla oynayan AşŸık, maçın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
İki sezondur formasını giydiğŸi Houston Rockets'tan bu yıl Pelicans'a transfer olan ǖmer AşŸık, takım olarak özellikle son 4-5 maçta çok iyi savunma yaptıklarını, ancak Wizards karşŸısında hücumdaki kötü atışŸlardan dolayı galip gelemediklerini belirtti.

AşŸık, hücumda daha iyi oynayıp aynı savunmayı devam ettirdikleri takdirde sezonun bundan sonraki maçlarında daha başŸarılı olacaklarına inandığŸını kaydetti.

şžu anda çok yeni bir takımda olduğŸuna, birçok yeni oyuncuyla birlikte oynadığŸına dikkati çeken 28 yaşŸındaki basketbolcu, "Tabii ki bir alışŸma sürecinden geçiyorum. Bunu bir an önce atlatıp daha uyumlu şŸekilde her maçı kazanmak için oynamamız gerekiyor. İnşŸallah bu süreci bir şŸekilde geçip normal seviyeye gelirim" dedi.

Amacının takımının kazanması için elinden geleni yapmak olduğŸunu ifade eden AşŸık, Pelicans'ın son yıllarda kaybeden yüzdeye sahip bir takım olduğŸuna işŸaret ederek, bunu tersine çevirip en azından yüzde 50'nin üstünde galibiyet yüzdesi yakalamak istediklerini söyledi.

AşŸık, takımın yıldızı Anthony Davis'in maçlarda önemli katkılar yaptığŸını, bunların kendisinin oyununa da yardımcı olduğŸunu kaydederek, alışŸma sürecini daha iyi geçirip gelecek maçlarda aralarındaki uyumun daha da artacağŸına inandığŸını belirtti.

Milli basketbolcu, takım olarak sezona çok iyi başŸlayamadıklarını, bundan sonra galibiyet yüzdesini artırıp en azından play-off sınırına yaklaşŸmak istediklerini de sözlerine ekledi.
 

Kaynak: AA