Erdek'te Dalış Turizmi

Erdek DalışŸ Kulübü hocası Osman Benli, "Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden olan Erdek turizm gelirlerinde hissesine düşŸeni alamıyor" dedi.

Benli gazetecilere yaptığŸı açıklamada, turizm gelirlerinde artışŸın ancak alternatif turizm olanaklarının oluşŸturulmasıyla sağŸlanabileceğŸini söyledi.

Kulüp olarak bir dizi çalışŸma yaptıklarını belirten Benli, şŸöyle konuşŸtu:
"Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden olan Erdek turizm gelirlerinde hissesine düşŸeni alamıyor. ǖnümüzdeki günlerde Seyitgazi tepesi açıklarında batırılmak üzere Deniz Kuvvetleri KomutanlığŸı'ndan hurda gemi talebinde bulunduk. Deniz Kuvvetleri KomutanlığŸı bu talebimize onay vermesi halinde Erdek ve Ocaklar açıklarındaki resiflere yenilerini ekleyerek dalışŸ turizminin gelişŸmesine katkı sağŸlayacağŸız. Son günlerde Bursa ve İstanbul'dan çok sayıda dalgıç dalışŸ için ilçeye geliyor. Kulüp olarak dalışŸ turizmi için ilçeye gelen yerli ve yabancı dalgıçlara gerekli ekip ve donanım desteğŸi veriyoruz. İlçe sakinlerinin dalışŸ sporuna ilgilerini arttırabilmek için periyodik aralıklarla kurslar düzenliyoruz."
 

Kaynak: AA