Fildişili Çocukların İdolü Açıklaması

Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba, gerek oyunculuğu gerekse yaptığı iyiliklerle ülkesinde de özellikle çocukların idolü oldu.

Ülkesinde ''milli kahraman'' olarak görülen ve çok sevilen Drogba, Fildişili çocukların hayalini süslüyor. Onun gibi olabilmek için her sokakta veya boş alanda futbol oynayan çocukları görmek mümkün.
Katkısı sadece saha ile sınırlı olmayan, kazandığı parayla, ülkesine de yatırım yapan Fildişi Sahilli futbolcu, Fransa liginde oynarken, ilk transfer parasıyla babasının köyünde 6 kilometreden su taşıyan kadınlar için içme suyu şebekesi yaptırmış. Ülkesine hastane yaptıran Fildişili futbolcu, hayırsever biri olarak biliniyor.
Yine ülkesindeki iç savaş döneminde Drogba, ülkesindeki gruplar arasında görüşmeler yaparak barışa sağladığı katkılar dolayısıyla "barış elçisi" olarak anılıyor.
-Türkiye'yi Drogba'nın Galatasaray'da forma giymesiyle tanıdılar
Ülkenin medarıiftiharı olan Drogba'nın, Galatasaray'a transferi, iki ülkenin birbirini yakından tanımasını sağlamış. Drogba'nın transferi sonrasında ülkedeki gazeteler bir hafta Türkiye ile ilgili haberler yapmış. Transfer sonrasında Fildişi Sahili'nden Türkiye'ye gelmek isteyenlerin sayısı da iki kat artmış.
Türkiye, ülkenin en büyük kenti Abidjan'da 2009'da büyükelçilik açmış, THY de 2012'de Abidjan'a sefer başlatmış. Haftada 4 gün gerçekleşen ve Gana üzerinden yapılan seferler, iki ülke arasında ilişkileri de güçlendirmiş.
Moustafa Fofana (13), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Drogba'yı çok sevdiğini belirterek, "Ben Drogba gibi olmak istiyorum çünkü sahada ahlaklı bir oyuncu ve işini çok severek yapıyor" dedi.

Souleymane Konfe (30) ise çocukların Drogba'ya olan hayranlığını dile getirerek, "Fildişili çocuklar, Drogba'yı çok seviyor. Drogba örnek bir oyuncu ve çok büyük projeler yapıyor. Daha önce bir hastane yaptırdı. Ülkemizde milli kahraman olarak görülen Drogba, hayırsever biri olarak tanınıyor" diye konuştu.

- Yıldız oyuncu: Drogba
Futbolseverlerin yakından takip ettiği Drogba, Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde, 11 Mart 1978'de dünyaya geldi. Kariyerine 1998 yılında Fransa'nın Le Mans takımında başlayan, sırasıyla Fransa 1. Lig takımlarından Guingamp, Marseille, İngiliz takımı Chelsea, Çin'in Shanghai Shenhua ve Galatasaray formalarını terleten Drogba, şu an Chelsea'da top koşturuyor ve 2015 haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor. Yıldız oyuncu, kariyeri boyunca oynadığı 511 maçta 251 gol kaydetti.

2012-2013 sezonunda tranfser olduğu Galatarasay'da, 36 karşılaşmada 14 kez fileleri havalandırdı ve 2013-2014 sezonu mayıs ayında sözleşmesi sona erdi. 3 kez Dünya Kupası'nda, 12 kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Drogba, oynadığı takımlarda 5 lig şampiyonluğunun yanı sıra bir kere de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk kupasını kaldırdı.
Fildişi Sahili milli takımı kaptanlığını yapan Drogba, ülkesinin formasıyla çıktığı 32 maçta 15 gol attı.

Kaynak: AA