'Zirve Takibini Sürdürüyoruz'

Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu 7. hafta maçında sahasında İtalya'nın Dinamo Sassari takımını 85-62 yenen Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, zor geçmesini bekledikleri müsabakayı farklı kazanarak ilk turun bitimine 3 hafta kala zirve takibini sürdürdüklerini söyledi.

Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçtan önce Unics Kazan'ın lider Real Madrid'i deplasmanda yenmesiyle Dinamo Sassari maçının öneminin daha da arttığını vurgulayarak, "Beklemediğimiz bir sonuçta Kazan da devreye girecekti. Zor bir maç bekliyorduk ama beklediğimiz gibi olmadı. Farklı kazandık ve 3 maç kala zirve takibini sürdürüyoruz" diye konuştu.

Genç oyuncular Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Emircan Koşut'un performanslarının da kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Özerhun, "Sezon başında tecrübeli yabancılar ve Türk genç oyunculardan oluşan bir kadro kurduk. 'Genç oyuncular dakika bulabilecek mi, buldukları dakikaları nasıl değerlendirecekler?' şeklinde sorular vardı. Ancak bu oyuncular hem Türkiye Ligi'nde hemde Avrupa Ligi'ndeki hak ederek aldıkları sürelerde, performanslarını en üst noktaya çıkardılar" ifadelerini kullandı.
Engin Özerhun, karşılaşmada 18 sayı, 11 ribaunt ile oynayan Saric'in de genç bir oyuncu olduğunu belirterek, "Saric daha önce ülkesi dışına çıkmamış bir oyuncuydu. Buralara gelip, Avrupa Ligi'nde birdenbire performans göstermek kolay değil. Ancak Avrupa Ligi'ne de uyum sağladı ve takıma önemli katkıda bulunuyor" şeklinde görüşlerini aktardı.

- "Grubu en yüksek yerde bitirmek istiyoruz"

Ligde gelecek hafta Zalgiris Kaunas ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Engin Özerhun, şöyle devam etti:
"İlk maçta Litvanya ekibine İstanbul'da yenilmiştik. Deplasmanda da rakibimize yenilirsek, sıralamada onların gerisine düşeriz. Zorlu bir maç ama galibiyet için elimizden geleni yapacağız. Grupta Real Madrid'in şu an için beklenin altında olduğunu görüyoruz. Rakiplerini ezip geçen bir Real Madrid yok. Yine de Unics Kazan'a evinde yenileceğini tahmin etmiyordum. Bu grubu bitirebildiğimiz en yüksek yerde bitirmek istiyoruz."
Özerhun, sakatlığı bulunan oyunculardan Krstic'in aralık ayının sonunda takıma dönmesini beklediklerini, Cenk Akyol ve Birkan Batuk'un daha sonra takıma katılabileceklerini ancak bu iki oyuncu için şu anda süre veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA