Suriyeli Sığınmacılar Gazetecilerle 'Dostluk Maçı' Yapacak

Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) organizasyonuyla, kamplardaki Suriyeliler ile basın mensupları futbol maçı yapacak.

GGC'den yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Stadı'nda 28 Kasım Cuma gerçekleştirilecek organizasyona, kamplarda barınan Suriyeliler ve Gaziantepli vatandaşlar da davet edildi.
Dostluk maçı organizasyonuyla, Suriyeliler ile Gaziantep halkı arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve vatandaşların bu konudaki duyarlılığın artırılması amaçlanıyor.
Açıklamada görüşüne yer verilen GGC Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep'in her alanda ilkler ve enlerle anılan bir şehir olduğunu belirterek misafir Suriyeliler konusunda da örnek bir duruş sergilendiğini belirtti.

Bugüne kadar yapılan sağduyulu çalışmalara bir yenisini daha eklemek istediklerini vurgulayan Ay, şunları kaydetti:
"Bu dostluk maçıyla misafir Suriyeliler ve Gaziantep halkı arasındaki güzel diyalogları pekiştirmeyi ve bu konu hakkındaki hassasiyeti bir kez daha toplumun tüm kesimlerine hatırlatmayı amaçlıyoruz. AFAD Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz bu organizasyona ketteki belediyeler de destek oldu. Gaziantep sıkıntılı dönemlerde birlik ve beraberlik anahtarıyla çözümlere ulaşmıştır. Bu dostluk maçını da bu açıdan anlamlı olduğunu düşünüyorum."
AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ise organizasyonun Gaziantep için önemli olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA