Yeşil Kırşehirspor Kulübü Başkanı Aydın Açıklaması

Yeşil Kırşehirspor Kulübü Başkanı Yalçın Aydın, "Yeşil Kırşehirspor, borcu bulunmayan, hedeflerine ulaşmak için yoluna emin adımlarla ilerleyen bir takımdır" dedi.

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden Yeşil Kırşehirspor'da, kulüp başkanı Aydın, takım kaptanı Serkan Kartal ve ikinci kaptan Hacı Ahmet Çelik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Lokali'nde basın toplantısı düzenledi.

Basında, "Kırşehirspor'un 4 milyon liralık vergi borcu var" yönünde haberler yer aldığını anımsatan Aydın, ifade edilen borcun, bir dönem 2. Lig ve 3. Lig'de mücadele eden Kırşehirspor'un önceki yıllardan gelen borcu olduğunu belirterek, "Buna rağmen borç durumu, maalesef mevcut Yeşil Kırşehirspor'un gidişatını çok olumsuz yönde etkilemekte" diye konuştu.

Aydın, Yeşil Kırşehirspor'un borcu bulunmayan, hedeflerine ulaşmak için yoluna emin adımlarla ilerleyen bir takım olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"O dönemde birçok yöneticinin hatır için yönetime girdiğini göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyorum. Borç, Kırşehir ve mevcut yönetim adına maalesef birtakım sıkıntılar doğurmaya devam ediyor. Takımın sahiplenilmesi duygusunu aza indiriyor. İnsanlar, elini taşın altına koymaktan çekiniyor. Geçmiş dönemdeki yöneticilerimizle görüşüyoruz ve onlar, borcun birtakım vaatler verilerek yapılandırıldığını ve o vaatlerin yerine getirmediğini dile getiriyor. Bu sorunun bir an önce hallolup Kırşehir'de sporun geleceği ve Yeşil Kırşehirspor'un futbolu adına yolumuza devam etmek, hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemek istiyoruz."
Aydın, 125 eski yönetici hakkında 4 milyon liralık vergi borcu dolayısıyla icra işlemi başlatıldığını öğrendiğini ifade ederek, "Kulübe yönetici olduysanız orada olup biteni de sorgulamak zorundasınız. İddaa, yayın gelirimiz vardı ayrıca halktan para toplanıyordu ki o zaman işler çok daha kolaydı. Birkaç yöneticinin tekelinde çevrilerek nereye gittiği ya da geldiğinin hesabı sorulmadan işlenen bir paraydı. O dönemde kulübe yıllık 2,3 milyon lira aktarılıyordu" dedi.

Kaynak: AA