Formula 1 Pilotu Bianchi Fransa'ya Getirildi

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 15. yarışı Japonya Grand Prix'sinde yaptığı kaza sonrası yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Marussia-Ferrari takımından Jules Bianchi, "yapay komadan" çıkmasının ardından Fransa'ya getirildi.

Bianchi'nin ailesi yaptığı açıklamada, pilotun sağlık durumunun, memleketine dönebilecek kadar iyileştiği ve Nice Üniversite Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kazadan 7 hafta sonra yoğun bir nörolojik tedavi sonucu, Jules'ün kayda değer bir aşamayı geçtiğini söyleyebiliriz. Jules henüz bilincinin yerine gelmemesine karşın artık yapay komada değil. Bianchi'nin beyinsel fonksiyonlarındaki iyileşme sonrasında tedavide yeni bir aşamaya geçildi ancak pilotun sağlık durumu stabil."
Ekimde düzenlenen yarışta kafasından ciddi şekilde yaralanan 25 yaşındaki sürücünün tedavisi, Japonya'daki Mie Hastanesi'nde, FIA Sağlık Kurulu Başkanı Gerard Saillant ve İtalya'daki La Sapienza Üniversitesinden gelen beyin cerrahlarının danışmanlığında devam ediyordu.
Fransız sürücü, pistin dışına çıkarak, bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışmış ve kaza nedeniyle yarış erken sonlandırılmıştı.

Kaynak: AA