Spor Toto 3. Lig

Yıllardır Türk futboluna birçok yıldız kazandıran Dardanelspor, bu geleneği sürdürüyor.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Dardanelspor, kadrosunda ilk defa profesyonel olan genç futbolcularla 9 haftadır mağlubiyet yüzü görmeden yoluna devam ediyor.
Bugüne kadar, Türk futboluna Selçuk İnan, Hasan Kabze, Gökhan Zan, Mehmet Topal gibi birçok yıldızı kazandıran Dardanelspor, bu geleneği sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı ekip, kadrosunda ilk defa profesyonel takımda oynayan genç futbolcularla 9 haftadır mağlubiyet yüzü görmeden yoluna devam ediyor. Çanakkale 18 Mart Stadyumu tadilatta olduğundan, iç saha maçlarını İstanbul’da oynamak zorunda kalan Dardanelspor'un antrenörü Fatih Uygun, buna rağmen yakaladıkları seriyi korumak için mücadele edeceklerini söyledi.

Uygun, 9 haftalık bir seri yakaladıklarını hatırlatarak, "Kaybetmiyoruz. Bütün maçlarımızı deplasmanda oynamamıza rağmen, çocuklar canla başla mücadele ediyor. İstanbul Güngören’de oynadığımız iç saha maçlarımızda, çoğu zaman rakip takım seyircisi bizden çok oluyor. Buna rağmen çocuklar canını dişine takarak oynuyor” dedi.

"YENİ YILDIZLAR YETİŞİYOR"
Kulüp olarak Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırma geleneğini sürdürdüklerini söyleyen Uygun, “1999 doğumlu Ufukcan, kadromuzda oynadığı futbolla göz dolduruyor. 1997 doğumlu oyuncularımız var. İlk kez profesyonel takım forması giyen futbolculardan kurulu bir ekibiz. Bu futbolcularımızın tecrübe kazanması adına olumlu oluyor. Bu maçları kazandığımız zaman da hem kulüp olarak kazanıyoruz hem de Türk futboluna yeni isimler kazandırıyoruz” diye konuştu.

"TARAFTARIMIZA HASRET KALDIK"
Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nun yaklaşık 1,5 yıldır tadilatta olması nedeniyle, kırmızı-beyazlı ekip seyirci desteğinden de mahrum kalıyor. Geçtiğimiz sezon maçlarını Biga ve Çan ilçelerinde oynayan Dardanelspor, bu sezon ise iç saha maçları için İstanbul’a gidiyor. Her hafta deplasman yolculuğuna çıktıklarını söyleyen Fatih Uygun, “Bize söylenen stadın devre arasına yetişeceği. Umarım yetişir de taraftarımızla hasret gideririz. Tribünden ‘Dardanel’ seslerini duymayı özledik. Boynumuz bükük şekilde maçlara çıkıyoruz. Ama buna rağmen kazanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA