A Milli Futbol Takımı 'Siftah' Yaptı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu dördüncü maçında Kazakistan'ı 3-1 yenen Türkiye, ilk galibiyetini elde etti.

İlk maçında deplasmanda İzlanda'ya 3-0 yenilerek grup maçlarına kötü başlangıç yapan, daha sonra iç sahada Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup olan ay-yıldızıl ekip, Letonya karşısında deplasmandaki 1-1'lik beraberliğin ardından ilk üç maçını 1 puanla tamamladı.
Milli takım gruptaki 4. maçında Kazakistan karşısında ilk kez 3 puanla tanışarak, umudunu artırdı. Türkiye, grupta puanını 4'e yükselterek son sıradan kurtuldu.

- Arda Turan cezalı

Karşılaşmada sarı kart gören Arda Turan, Hollanda maçı öncesi cezalı duruma düştü.
Milli takımın önemli oyuncusu, 28 Mart 2015'te deplasmanda yapılacak kritik mücadelede forma giyemeyecek.

- Kazakistan'ı bir kez daha yendi

Milliler, aldığı bu sonuçla Kazakistan'ı bir kez daha yenmiş oldu.
A Milli Takım beşinci karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.
Türk Milli Takımı, bugünkü skorla rakibi karşısında 18. golüne ulaşırken, Kazaklar ise 2. gollerini attı.
Burak Yılmaz, attığı iki golle Kazakistan'a karşı üçüncü golüne ulaştı. Tecrübeli oyuncu, ayrıca milli formayla 15. gol sevincini yaşadı.

- Serdar Aziz, ilk heyecanı yaşadı

A Milli Takım'ın üçüncü golünü atan Serdar Aziz, Kazakistan karşısında ilkleri yaşadı.
Milli formayla ilk kez sahaya çıkan Serdar Aziz, 82. dakikada kaydettiği golle ilk kez bu sevinci yaşamış oldu.

- Yine gol yedi

Milliler, elemelerdeki dördüncü maçta da kalesini gole kapatamadı.
İlk maçta İzlanda'dan 3 gol yiyen ve Çek Cumhuriyeti maçında kalesinde iki gol gören milli takım, Letonya karşılaşmasının ardından Kazakistan'ın da bir kez gol sevinci yaşamasına engel olamadı.

- Son anlarda zorlandı

Milli takım, 87. dakikada yediği golün ardından rakibi karşısında sıkıntılı anlar yaşadı.
Kaptan Smakov'un golüyle farkı 2'ye indiren Kazakistan, A Milli Takım kalesinde üst üste pozisyonlar buldu. Ancak kaleci Volkan Babacan, ikinci gole izin vermedi.

- Volkan Demirel'e ceza konusu gündeme geldi

Kazakistan maçı için esame listesinde ilk 11'de bulunan, ancak ısınırken bazı taraftarlarla yaşadığı diyalog sonrası kalede yer almayan Volkan Demirel'e ceza konusu gündeme geldi.
Futbol Disiplin Talimatı'nın "Milli Müsabakaya Katılmamak" başlıklı "Yayın yolu ile veya yazılı tebligata rağmen haklı bir sebebi olmaksızın resmi veya özel milli müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır. İhlalin niteliğine göre futbolcunun bağlı bulunduğu kulübe de 65.000 TL ila 130.000 TL arasında para cezası verilir" şeklindeki 51. maddesine göre tecrübeli file bekçisi ve kulübü Fenerbahçe'nin ceza alabileceği öğrenildi.
Maç öncesi yaşadığı olayın ardından stattan ayrılan kaleci Volkan Demirel, karşılaşma oynanırken stada döndü.
Bu arada karşılaşmayı, 27 bin 549 biletli seyircinin izlediği açıklandı.
Mücadelenin ikinci yarısında taraftarlar, daha önceki maçlarda olduğu gibi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine tezahüratta bulundu.

- Sahaya taraftar girdi

Maçın uzatma dakikalarında bir taraftar saha içine girdi.
Orta sahaya kadar gelen bu kişi, Selçuk İnan'ın yanına gitti. Güvenlik görevlileri, sahaya girerek taraftarı tribüne gönderdi.

- Yardımcı hakemler bayraklarını unuttu

Karşılaşmanın yardımcı hakemleri Dmitri Mosyakin ve Valeri Danchenko, bayraklarını unutunca ilk yarıyı, çubukları yarısından kırılan köşe gönderi bayraklarıyla tamamladılar.
Rus hakemlere yardımcı hakem bayrağı getirilmesinin ardından iki hakem ikinci yarıda nizami bayraklarla görevlerini sürdürdüler.

Kaynak: AA