9 dil bilen profesör tuvalet temizliyor

Gineli bir profesör olan Osman Toure, ülkesindeki iç savaş ve artan baskılar yüzünden Türki'ye kaçtı.

Gine Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Osman Toure, baskılar artınca çareyi kaçmakta bulmuş. Türkiye'ye gelerek Eskişehir'e yerleşen ve 9 dil bilen Osman Toure, tuvalet temizleyerek geçimini sağlıyor.

Osman Toure'nin annesi ve 5 çocuğu ise Senegal'de sığınmacı olarak hayatlarını devam ettiriyorlar. Annesi 106 yaşında olan Toure kazandığı parayla hem onu hem de 5 çocuğunu Türkiye'ye getirmek istiyor.

Toure, ülkesinden 7 yıl önce kaçarak ülkemize gelmiş ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Komiserliği tarafından Eskişehir'e gönderilmiş. Bundan sonra amansız bir mücadeleyi girişen Toure, 5 yıl uğraştıktan sonra eşini Türkiye'ye getirebilmiş.

Osman Toure şimdi de Senegal'de yaşamlarını sürdüren annesi ve 5 çocuğunu Eskişehir'e getirebilmek için yeni bir mücadeleye girmiş. Bunun için para biriktirmek zorunda olan Toure, 4 yıldır tuvalet ve cami temizliyor. Toure'nin aylık geliri ise oldukça düşük. 500 ila 600 TL arasında aylık geliri olan Gineli Profesör, hayırsever insanların da yardımını görüyor.

Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Toure, ülkesinde devletin otoritesinin kalmadığını da söyledi. 9 dilen Osman Toure judo, basketbol ve boksla da uğraşıyor.

Osman Toure oturduğu mahallede de oldukça çok seviliyor. Toure'nin ekmek parası için Türkiye'ye geldiğini ifade eden mahalleli, kendisinden memnun olduklarını da dile getiriyorlar.