Gündem Özeti / 15 Kasım 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, I. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi Kapanış Toplantısı'na katılacak.
(İstanbul/11.30)
2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya'da
- Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi'ne ve G20 öğle yemeğine iştirak edecek.
- Avustralya Başbakanı Tony Abbott tarafından karşılanacak liderlerle açılış vesilesiyle düzenlenen kültürel etkinliğe katılacak Davutoğlu, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" başlıklı ilk oturumun ardından "Aile Fotoğrafı"nda, resepsiyonda ve akşam yemeğinde bulunacak.
3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun Jasmin Otel'de sivil toplum örgütü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Giresun Spor Salonu'nda partisinin bölge toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu, ziraatçiler ile buluşacak.
(Giresun/09.00/10.30/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'de
- Arınç, KKTC'nin 31. kuruluş yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Eroğlu'na tebriklerini sunacak. Arınç, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki ve ​Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki resmi geçit törenleri ile KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nun vereceği yemeğe katılacak.
- Bülent Arınç, IV. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu, Yakındoğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile hastane binaları ve ​BRT HD Stüdyosu açılış törenlerine katılarak, ​Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun vereceği resepsiyona iştirak edecek.
(Lefkoşa/09.00-19.00)
2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin Polatlı ve Kızılcahamam ilçe kongrelerine katılacak.
(Ankara/11.00/13.00)
3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, valiliği ziyaret edecek, AK Parti Yayladağı İlçe Kongresi'ne katılacak, sanayici ve işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.
(Hatay/14.30-19.00)
4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler ve Beklentiler" konulu toplantıya katılacak.
(Denizli/15.00)
5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli Ticaret Odasını ziyaret edecek, AK Parti Kartepe İlçe Kongresi'ne katılacak.
(Kocaeli/12.00-14.00)
6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapacak.
(Kocaeli/11.00)
7- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Toplantısı'na katılacak. Eker, AK Parti Kayapınar İlçe Kongresi'nde bulunacak ve Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret edecek.
(Mardin/10.00/Diyarbakır/14.30/16.30)
8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Altınordu İlçe Kongresi ile Bulancak Devlet Hastanesi ve Yenidünya Vakfı'nın açılışlarına katılacak, ticaret ve sanayi odasını ziyaret edecek.
(Ordu/11.00/Giresun/13.00/15.00/16.00)
9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri etkinlik alanını ziyaret edecek, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katılacak.
(İstanbul/12.45-16.00)
10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne, AK Parti Atakum İlçe kongresine ve Karadeniz Balkan Buluşması Toplantısına katılacak.
(Samsun/08.00/10.30/13.30)
11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İslam Kültür Merkezleri Birliği'nde Mehmet Duran, Avrupa Türk İslam Birliği'nde İhsan Öner ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ile ayrı ayrı görüşecek ve TÜMSİAD'ı ziyaret ederek Cahit Kerenciler ile bir araya gelecek.
(Köln)
12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Eflani ilçe kongresine katılacak.
(Karabük/11.00)
13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları Toplantısı'na katılacak.
(Mardin/10.00)
14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gerede İlçe Kongresi'ne katılacak.
(Bolu/10.00)
15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonun'da düzenlenecek Belediye-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
(Ankara/10.00)
16- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kocatepe Kültür Merkezi'nde başlayacak Halkların Demokratik Kongresi 5. Genel Kurulu'na, DSİ Genel Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenecek Belediye-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
(Ankara/10.00/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine başlayan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.
(Kudüs/Ramallah/Gazze)
4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.
(Kahire)

SPOR
1- Türkiye-Kazakistan maçına doğru
- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.
- A Milli Futbol Takımı, Kazakistan maçının hazırlıklarını yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
- Kazakistan Milli Takımı'nın Türk Telekom Arena'da yapacağı antrenman öncesi Teknik Direktör Yuri Kraznozhan, basın toplantısı düzenleyecek.
(İstanbul/12.00/12.30/18.30/19.30)
2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 4. haftaya C, E ve G gruplarında 9 maçla devam edilecek.
3- Dünya Halter Şampiyonası'na Kazakistan'ın Almatı kentinde devam ediliyor.
4- Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası, Belek'te sürüyor.
(Antalya)
5- Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun olağan toplantısı Ceylan InterContinental Otel'de yapılacak.
(İstanbul/10.00)
6- Hentbolda Kadınlar EHF Kupası 3. tur ilk maçında Ankara Yenimahalle Belediyespor, Fransa'nın Issy Paris Hand takımıyla deplasmanda mücadele edecek.
(Paris)
7- Hentbolda Kadınlar Challenge Kupası 3. tur ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Belarus ekibi Gorodnichanka ile karşılaşacak.
(Grodno)
8- Türkiye Basketbol Ligi'nde 6. hafta Royal Halı Gaziantep-Trabzonspor Medical Park, Beşiktaş İntegral Forex-Pınar Karşıyaka, Eskişehir Basket-Uşak Sportif, Türk Telekom-TOFAŞ maçlarıyla başlayacak.
(Gaziantep/16.00/İstanbul-Eskişehir/17.00/Ankara/18.00)
9- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 4. hafta 3. maçla start alacak.
10- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 5. hafta Sarıyer Belediyespor-Galatasaray Daikin, Nilüfer Belediyespor-İlbank, Çanakkale Belediyespor-İdman Ocağı müsabakalarıyla başlayacak.
(İstanbul/16.00/Bursa/17.00/Çanakkale/17.00)
11- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 6. haftanın ilk maçında Palandöken Belediyespor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.
(Erzurum/14.00)
12- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 7. hafta karşılaşmaları yapılacak.
13- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 13. hafta maçları oynanacak.

***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA