Babasına Özendi, 13 Yaşında Yamaç Paraşütü Pilotu Oldu

Tekirdağ'da, babasına özenerek küçük yaşta yamaç paraşütü eğitimi alan 13 yaşındaki Taygun Özel, uçuşlarını tek başına yapıyor.

Babası Sadri Özel'in başkanlık yaptığı yamaç paraşütü kulübüne sık sık giden Özel, babası ve üyelerin uçuşundan etkilenerek yamaç paraşütüne ilgi duymaya başladı.

Yaşı ve kilosu yetersiz olduğu için belirli bir süre uçmasına izin verilmeyen Özel, 3 yıl önce ilk kez babasıyla ikili uçuş gerçekleştirdi.
Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yamaç paraşütünün önceleri kendisine garip geldiğini ancak sonra içinde uçma tutkusu oluştuğunu anlattı.
Babasıyla 10 yaşında ilk kez uçtuğunda biraz korktuğunu belirten Özel, şunları söyledi:
"Çok heyecanlanmıştım o zaman. Sonra bunu tek başıma yapmalıyım diye düşündüm. İçimde bir merak oluştu. Her fırsatta kulübe giderek uçuşların nasıl yapıldığını gözlemledim. Sonra eğitimlere başladım. Babam da çok sağ olsun bana destek oldu. Eğitim sürem biraz uzun oldu çünkü kiloma göre paraşüt yoktu. Biraz büyük paraşütlerle çalıştım. Yaklaşık bir sene önce düzenli eğitimlere ve bu sene tek başıma uçmaya başladım."
Özel, annesi, babası ve kulüp üyelerinin her zaman kendisini desteklediğini aktardı. Uçmanın çok heyecanlı ve eğlenceli olduğunu, uçarken kendini özgür hissettiğini dile getiren Özel, "Arkadaşlarım ilk başta inanmadı ama videolarımı görünce uçtuğuma inandılar" diye konuştu.

Özel, büyüyünce akrobasi pilotu olmak istediğini kaydetti.

- "En küçük pilot"
Baba Sadri Özel ise kulübü kurduktan sonra oğlunun da sürekli yanına geldiğini ve yamaç paraşütünü merak ettiğini dile getirdi.
Pilotların, Uçmakdere Mahallesi'ndeki 650 metrelik yamaçtan gökyüzüne kanat açtığını belirten Özel, şöyle devam etti:
"Oğlumun bu konudaki merakı her geçen gün artıyordu. 'Ben de yapabilir miyim' diye soruyordu. Bu arada bizi izleyerek teorik derslerini aldı. Merakını görünce destek oldum. Kilosu uçmak için düşüktü. Biraz kilo almasını bekledik. Daha sonra kas gelişimiyle de belirli bir standarda ulaşınca küçük tepe uçuşlarını başlattık. Bu sene uygun şartlar oluşunca tek başına uçmaya başladı.

Türkiye'de tek başına uçan en küçük pilot oğlum. Yaptığımız araştırmalara göre, Taygun'dan daha genç pilot yok."

Kaynak: AA